PANICA și DISPERAREA cresc în Albania. În timp ce oamenii își numără morții, o replică de 5,3 pe Richter a LOVIT țara

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Albania a fost zguduită de un nou cutremur în această seară, de 5,3 pe Richter.

Bilanţul tragediei a ajuns la 27 de morţi. Printre supravieţuitori sunt şi români.

„Îndepărtaţi-vă! Îndepărtaţi-vă de clădiri! Este cutremur în aceste momente”. În timp ce sute de oameni caută sub dărâmături, pământul se cutremură, din nou, informează Observator. Peste tot oamenii fug disperaţi şi încearcă să îi sune pe cei dragi. Autorităţile cer evacuarea de urgenţă. Pentru câteva minute, Albania a fost la un pas de o nouă tragedie.

Unul dintre pompierii români de la faţa locului spune că „s-a evacuat zona până vom fi în siguranţă şi apoi intervenim din nou”.

 

Salvatorii încă mai caută supravieţuitori

 

27 de oameni au murit şi alte câteva sute sunt în spital. Iar salvatorii încă mai caută supravieţuitori. La misiuni participă şi pompieri români. Alături de salvatori sunt şi patru câini de urmă. Special antrenaţi pentru găsirea victimelor printre ruine.

Voluntarii spun că „toţi câinii implicaţi în căutare dau nişte indicaţii aproximative pe care colegii pompieri trebuie să le urmeze”.

Ilir Meta, preşedintele Albaniei: „Doresc să exprim o profundă recunoştinţă salvatorilor români pentru toată solidaritatea lor”.

 

Printre supravieţuitori sunt şi români

 

Printre supravieţuitori sunt şi români. Unul dintre ei a fost surprins de cutremur într-un bloc, la etajul şase. Acesta spune că „am simţit un cutremur puternic. A durat cam 30 de secunde. În alea 30 de secunde, după ce s-a oprit, au căzut pereţii. Am aşteptat un pic să se termine şi apoi am aşteptat să ies”.

Două blocuri s-au prăbuşit complet. Ar fi fost construite ilegal, spun acum, autorităţile albaneze. Alte două hoteluri sunt la pământ.

Mircea Perpelea, ambasadorul României în Albania: „E greu de crezut că sub dărâmături să fie cineva în viaţă. Clădirile, practic, s-au aplatizat”

Alte zeci de clădiri au fost afectate. În multe dintre ele nu se va mai putea locui niciodată. Cel mai probabil, după evacuarea completă, se va dispune demolarea lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel