Pacientul român cu arsuri, tratat în Belgia de câteva zile. Medic: „Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele!”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ciprian_isacu_captura_video_digi
ciprian_isacu_captura_video_digi

Pacientul român, cu arsuri, a ajuns, pe 29 ianuarie Belgia, cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident. Acuzația vine de la medicul care îl îngrijește acum, el însuși român. Doctorul Ciprian Isacu a spus că atunci când a ajuns în Belgia, pacientul avea deja 4 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Pacientul a suferit arsuri grave după ce a fost electrocutat la Constanța. Ulterior, a fost transportat la Iași cu elicopterul.  După o săptămână de așteptare pentru a fi tratat în Belgia, zborul a fost anulat din cauza ninsorii, iar în ziua următoare, după ce în sfârșit decolase spre Belgia, aeronava a suferit o defecțiune, iar piloții au hotărât să revină la București. În cele din urmă vineri, 29 ianuarie, în Belgia, cu o aeronavă militară, după ce a trecut prin trei spitale din România.

Bărbatul a ajuns în Belgia cu arsuri pe 70% din corp și a suferit deja mai multe operații în spitalul din Bruxelles unde e îngrijit.  Medicul care îl tratează, Ciprian Isacu, își acuză însă colegii din România că i-au trimis pacientul cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (...) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul... El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!” - a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenție  la Digi24.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel