Pacienți evacuați cu tot cu paturi dintr-un spital. Totul ar fi pornit de la un paznic

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spital_evacuat_pitesti
spital_evacuat_pitesti

Momente de panică, ieri, la Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti din Argeș. Unitatea sanitară a fost evacuată după ce angajații au sesizat un miros înțepător de gaze. Aproximativ 60 de persoane au fost evacuate de urgență de echipajele ISU care au intervenit la unitatea spitalicească. 

Din primele cercetări, mirosul înțepător ar proveni de la paznicul spitalului care, speriat de un câine, a pulverizat spray lacrimogen. Până la venirea pompierilor, aproximativ 28 de pacienți au fost evacuați din spital cu tot cu paturi sau în scaune rulante. 

„În prima fază am acționat ca la carte, am evacuat pacienții pentru că nu se știa exact sursa, se simțea un miros înțepător și iritant atât pentru personal, cât și pentru pacienți. Am evacuat pacienții și personalul și am sunat la 112 conform procedurilor pe care le avem“, a spus medicul Valentin Găilan, citat de epitesti.ro.

Pompierii de la ISU Argeș au intervenit de urgență și au identificat posibila sursă a scurgerii de gaze din spital. „Activând măsurătorile efectuate de echipajele CBRM, nu s-au constatat a fi în interior scurgeri de gaze, se presupune că a fost o descărcare de gaz lacrimogen al unui paznic“, a declarat un reprezentant ISU Pitești.

Reprezentanții Spitalului din Ștefănești spun că agentul de pază a acționat din greșeală. Conform anchetatorilor, un martor ar fi declarat că paznicul spitalului, speriat de un câine maidanez, a scos sprayul lacrimogen din dotare și a început să pulverizeze, fără să îi pese că se află în incinta unui spital. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat și care a fost cauza exactă care a dus la evacuarea bolnavilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel