Pacienți de la ATI ventilați manual, după o pană de curent la Spitalul Județean din Craiova

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_terapie_intensiva
pacienti_covid_terapie_intensiva

Patru pacienți, internați la Spitalul Județean Craiova, au fost ventilați manual de medici și asistente, după ce o pană de curent survenită într-un sector nou înființat la secția de terapie intensivă a oprit ventilatoarele la care aceștia erau conectați.

Incidentul nu a durat decât 10 minute. Siguranțele au sărit din cauza suprasolicitării rețelei.  „La un moment dat, în jurul orei 13:30, un circuit al instalației electrice a încetat să mai funcționeze în sectorul ATI COVID nou înființat. Din fericire, a fost o avarie care s-a remediat în scurt timp, în circa 10 minute, practic săriseră două siguranțe. Patru ventilatoare au încetat să funcționeze, iar acești pacienți au fost ventilați manual”, a povestit la Digi24 Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Județean din Craiova. 

Managerul atrage atenția că există o suprasolicitare a tuturor instalațiilor din spital.  „E vorba despre o solicitare a tuturor instalațiilor, începând cu cea de oxigen, care funcționează la capacitate maximă, continuând cu aceste instalații electrice și iată ce se poate întâmpla. Din fericire, nu au existat urmări, pacienții nu au avut de suferit”, a declarat el.

[citeste si]

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel