Medicii de la Spitalul Sibiu: „Când sunt 6-7 copii intubați este foarte greu”. Cadrele medicale cer intervenția Ministerului Sănătății

Spitalele din România sunt într-o situație dramatică, Medicii se simt neputincioși, mai ales când este vorba despre situația nou-născuților.  La Spitalul din Sibiu, cadrele medicale nu fac față când sunt șapte bebeluși intubați.

Medicul şef al Secţiei de Neonatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Livia Ognean, a atras atenția la Congresul atrage atenţia că în România sunt prea puţine asistente medicale angajate să se ocupe de îngrijirea nou-născuţilor, mai ales a celor din secţiile de Terapie Intensivă. Cadrele medicale spun că nu pot face față atunci când pe secțiile de terapie-intensivă sunt șapte copii intubați. La Sibiu, s-au înregistrat decese de Covid chiar și în rândul nou-născuților.

Situația este identică la mai multe spitale din țară, iar medici cer Ministrului Sănătății să rezolve criza personalului medical, în special cea a asistentelor medicale.

„Normarea cu personal în secţiile de Neonatologie nu este actuală şi problema este mai ales în terapiile intensive, unde ar trebui să existe mai mult personal. Nu se referă numai la Sibiu, ci la întreaga ţară. (...) Normarea cu personal în Terapia Intensivă ar însemna, dacă este să ne gândim la ţările civilizate, o asistentă pentru fiecare copil intubat şi o asistentă pentru doi copii care sunt pe suport respirator neinvaziv. La noi, de exemplu la Sibiu, pe zece locuri de Terapie, în turele de dimineaţă, avem trei asistente, iar în turele de după-amiază, noapte, avem două sau trei asistente, depinde de zilele libere şi de personal. Atunci când avem 6-7 copii intubaţi este foarte greu", a  declarat Livia Ognean, citată de Agerpres.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy