Pacientă cu COVID, mărturie despre colega de salon care a refuzat intubarea: "Urla și spunea ca va fi otrăvită"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O pacientă infectată cu COVID, care a fost a stat cinci zile intubată, a povestit pe pagină să de Facebook cum o colegă de salon a murit, după ce le-a interzis medicilor să o intubeze.Inclusiv fiica femeii le-a cerut medicilor să nu o intubeze.

"Acum 5 luni - în ultima mea zi de internare în spital de Covid am văzut chiar lângă mine o pacienta de 60+ adusă de urgență cu ambulanță care refuză isteric tubul de oxigen și își smulgea în continuu branula, improscand totul cu sânge în jur. 
Medicii pneumologi încercau să îi vorbească calm, să o liniștească și să îi explice că la 90 saturație de oxigen în plămâni nu poate supraviețui fără tubul de oxigen. Era diabetică și supraponderală. Ea urlă și spunea că se sufocă din cauza lor, și că va fi otrăvită de ei, că aparatul arată cifre măsluite și că oricum ea nici nu are COVID", a scris, pe Facebook, Miruna Troncota.

 

"Fiica s-a răstit la ei și a spus să o lase în pace...Vedeam neputință și epuizarea din ochii medicilor"

 

Femeia a spus că pacienta abia mai respiră, iar medicii au sunat-o pe fiica femeii, rugând-o să își convingă mama să accepte tratamentul. "Fiica s-a răstit la ei și a spus să o lase în pace - să nu-i pună niciun oxigen că sunt numai minciuni, întărind suspiciunile și istericalele femeii. Medicii au venit cu formularul de consimțământ și au cerut femeii să semneze că nu acceptă tratamentul. A semnat. Vedeam neputință și epuizarea din ochii lor - singurii vizibili în costumul de astronaut pe care îl purtau zilnic de aproape un an de zile. Pentru ei nu era nici primul nici ultimul astfel de caz. Pentru mine era șocant", a mai povestit Miruna Troncota, care a aflat ulterior, de la medici, că după câteva zile femeia care a refuzat intubarea a murit sub ochii neputincioși ai tuturor.

 

Persoane precum Flavia Grosan sunt nocive pentru acele categorii de public vulnerabile în față dezinformării 

 

"Habar nu am ce ar fi de învățat din asta, dar pe mine experiență Covid în spital m-a zguduit din temelii. Persoane precum Flavia Grosan care împrăștie aberații obțînând mediatizare cred că sunt foarte nocive mai ales pentru acele categorii de public vulnerabile în față dezinformării. Aceste categorii de persoane marcate de neîncredere extremă nu ar trebui blamate public că nu au capacitatea de a filtra informația - ar trebui ajutate de autorități să nu cadă pradă unor astfel de mesaje toxice, iresponsabile, care într-o mare măsură duc la pierderi de vieți omenești", a mai scris Miruna Troncota, pe Facebook. Femeia a spus că a ales să se expună "în contextul scandalului recent al medicului care îndeamnă pacienții Covid să nu accepte intubarea".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel