OUG alegeri anticipate - respinsă de Senat. Ludovic Orban: "Avem soluţii"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul în care OUG privind anticipatele va fi respinsă şi în Camera Deputaţilor, liberalii au soluţii la această problemă, inclusiv sesizarea CCR.

"Îndemn deputaţii - care sunt cei care vor decide, pentru că se ştie că în Camera Deputaţilor, care e Camera decizională, se va lua decizia finală -, ordonanţa de urgenţă pe care am dat-o din motive extrem de temeinice şi de solide este indispensabilă pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor anticipate. Cine respinge această ordonanţă nu vrea să se respecte termenele constituţionale privitoare la organizarea alegerilor anticipate şi nu vrea să se deruleze în bune condiţii aceste alegeri anticipate", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la plecarea de la bilanţul activităţii Poliţiei Române pe anul 2019.

Premierul a precizat că liberalii au "soluţii" în cazul în care actul normativ va fi respins şi în Cameră. "Avem soluţii, nu ajunge o lege să fie promulgată aşa repede, putem ataca la Curtea Constituţională, avem multe soluţii".

Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 26/2020 privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Proiectul de respingere a ordonanţei a fost adoptat cu voturi 86 de voturi "pentru" (PSD, UDMR şi ALDE) şi 34 "împotrivă" (PNL şi USR). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel