Orban: Acest guvern a rămas prizonierul baronilor roşii!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

După reacția președintelui Klaus Iohannis privind OUG pentru alegerea președinților consiliilor județene, și liderul PNL, Ludovic Orban, acuză guvernul Dăncilă de nerușinare.

Ludovic Orban a declarat că decizia Guvernului de a adopta OUG pentru alegerea șefilor de Consilii Județene prin vot uninominal sfidează votul românilor de la referendum.

Orban a anunțat că va cere Avocatului Poporului să atace ordonanța la Curtea Constituțională.

”La o săptămână după ce românii, la referendum, au hotărât clar că nu mai vor OUG pe Justiţie şi vor control constituţional al OUG, care să fie declanşat şi de alte instituţii în afara Avocatului Poporului, Guvernul, încălcând grosolan voinţa românilor, emite OUG prin care vrea eternizarea baronilor PSD, prin schimbarea sistemului de alegere a şefilor de CJ. 

Această decizie neruşinată, complet neconstituţională contravine voinţei românilor, cât şi voinţei cvasigenerale din societate, care susţine alegerea primarilor în două tururi.

Nu putem înţelege în ce a constat urgenţa adoptării unui astfel de act normativ. Nu putem înţelege de ce nu s-a putut ca la proiectul de lege iniţiat de PNL privind alegerea primarilor în două tururi nu a putut majoritatea parlamentară să vină cu un amandament şi să propună punctul de vedere pe care-l are.

E clar că acest guvern a rămas prizonierul baronilor roşii, a tuturor figurilor de tristă amintire, care și-au ținut comunitățile în sărăcie și care au condus prin abuz și prin amenințare”, a declarat Ludovic Orban.
 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel