Orban: Am depus proiectul de revizuire a Constituției. Propunem ca referendumul să fie organizat odată cu prezidențialele

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ludovic Orban a declarat că liberalii au terminat proiectul de revizuire a Constituției, pornind de la votul exprimat de români la referendumul din 26 mai. 

”Pe 26 mai, la referendumul convocat de președintele Iohannis, românii au venit la urne într-un număr impresionant de mare și au decis să răspundă ”da” la cele două întrebări. Au decis interzicerea amnistierii și grațierii pentru faptele de corupție, interzicerea Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și organizării judecătoriești și au decis ca și alte instituții, în afară de Avocatul Poporului, să poată ataca la OUG-urile la Curtea Constituțională.

 Toate deciziile luate de cetățeni le-am așezat într-un proiect de revizuire a Constituției. Azi, cu partenerii din USR, PMP și parțial din Pro România, am depus acest proiect.

Eu vă zic sincer că nu văd cu ce proiect poate să vină acum PSD. Ei au boicotat referendumul...Proiectul nostru de revizuire prevede și inițiativa pentru integritatea în exercitarea funcțiilor publice. 

Proiectul de revizuire a Constituției, după ce e adoptat de Parlament, necesită adoptarea lui prin referendum. Propunerea noastră e ca referendumul să fie organizat cu ocazia scrutinului prezidențial, fie la primul tur, fie la al doilea tur. Asta pentru că ai garanția faptului că referendumul va trece. Românii sunt oricum covocați la urne și, cu această ocazie, vor vota și modificarea Constituției. Al doilea motiv ține de considerente de timp. Numai reaua voință poate împiedica realizarea acestui obiectiv, care e de ultra bun simț”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel