Orban: Niciodată nu a existat o asemenea tentativă de POLITIZARE agresivă a ARMATEI

„Niciodată nu a existat o asemenea tenativă de politizare agresivă a armatei, cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a precizat că PNL îi solicitat lui Gabriel Leș, ministrul Apărării, să retragă de urgență plângerea prealabilă și acțiunea în contencios împotriva decretului președintelui Iohannis de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.

„Astăzi am luat o decizie în care solicităm oficial, în numele Biroului Executiv al PNL, ministrului Apărării să retragă de urgenţă plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios împotriva decretului preşedintelui României de prelungire cu un an de zile a mandatului generalului Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. Nicăieri, în nicio ţară normală, nu există o asemenea situaţie în care ministrul Apărării să pună la îndoială autoritatea şi legitimitatea comenzii militare, să conteste numirea făcută constituţional şi legal a comandantului militar al Armatei Române. Ministrul Apărării, prin acţiunea pe care a iniţiat-o, riscă să lase Armata Română fără comandant militar. De asemenea, solicităm primului-ministru, în cazul în care ministrul Apărării nu-şi retrage plângerea prealabilă, să propună demiterea din funcţie pentru afectarea gravă a siguranţei naţionale şi a capacităţii de apărare a României", a afirmat Orban, după şedinţa BEx al PNL.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 iun 2019, 17:37 in Știri
Horoscop, joi, 20 iunie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26