Orban: "Dragnea și Tăriceanu vor să ia cu JAPCA taxele românilor"

Liviu Ludovic / 30 ian 2019, 12:09 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Guvernul PSD-ALDE să înceteze hăituirea primarilor cu banii de la bugetul de stat şi să oprească "Baroniada" pentru anul electoral, transmite Ludovic Orban, președintele PNL.

Liderul PNL Ludovic Orban a transmis o declarație de presă în care solicită guvernului PSD-ALDE să oprească "bătaia de joc" la adresa comunităților locale.

"Guvernul Dragnea - Dăncilă îşi bate de joc de comunităţile locale din prin tăierea cu 30% a bugetelor locale din impozitul pe venit pentru acest an şi face un şantaj politic ordinar cu banii bugetelor locale.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor să ia din nou cu japca banii plătiţi de români pe impozitul pe venit din munca lor cinstită şi în loc să ajungă la bugetele localităţilor în care trăiesc vor să-i împartă discreţionar pentru propriile feude politice. Nu sunt banii primarilor ci banii cetăţenilor pentru dezvoltarea comunităţilor lor.

Guvernarea PSD - ALDE a furat din bugetele locale peste 7 miliarde de lei anul trecut prin scamatoria fiscală cu transferul contribuţiilor sociale şi reducerea impozitului pe venit - care în mod real nu a dus la reducerea taxării - ceea ce a determinat în premieră un deficit bugetar pentru administraţiile locale din România în 2018 de 2,6 miliarde de lei.

Anul trecut, liderii PSD şi ALDE au minţit cu nesimţire că banii pierduţi de primării vor fi compensaţi în acest an prin alocări suplimentare. În loc să-şi respecte această promisiune, Guvernul Dragnea - Dăncilă se pregăteşte acum să mai dea un "tun" bugetelor locale şi să mai ia o parte din banii din impozitul pe venit pentru a-i mulţumi pe baronii judeţeni fideli din PSD şi ALDE.

Cele mai afectate comunităţi de deciziile abuzive ale guvernului PSD - ALDE sunt administraţiile liberale care au demonstrat performanţă şi au generat dezvoltare economică locală, ceea ar fi dus la o creştere a încasărilor din impozitul pe venit al celor care muncesc pe raza localităţilor lor.

Practic, prin tăierea sumelor cuvenite din impozitul pe venit pentru bugetele locale, guvernarea condusă de Dragnea şi Tăriceanu pedepseşte primarii liberali urmărind să-i facă dependenţi de Guvern încălcând grav autonomia locală.

Reducerea alocărilor bugetare pentru administraţiile locale condamnă la subdezvoltare multe oraşe şi comune din ţară care vor fi nevoite să renunţe la proiecte locale importante de investiţii şi nu vor mai ajunge banii pentru servicii publice locale esenţiale.

Prin adoptarea unor astfel de decizii aberante, mai multe proiecte de infrastructură locale vor fi abandonate, siguranţa cetăţenilor pe stradă şi a copiilor în şcoli va fi pusă în pericol în condiţiile în care infracţionalitatea este în creştere în toată ţara, spitalele gestionate de administraţiile locale nu vor mai avea materialele sanitare necesare, oraşele se vor umple de deşeuri dacă nu vor mai fi bani pentru salubritate iar calitatea vieţii se va degrada în fiecare zi cât PSD şi ALDE se vor afla la guvernare.

Somăm coaliţia de guvernare PSD - ALDE să respecte promisiunea din programul de guvernare de alocare a 100% din impozitul pe venit şi din impozitul pe pensii de peste 2000 lei către bugetele locale.

De asemenea, solicităm imperativ guvernului Dragnea - Dăncilă să respecte formula de distribuire a sumelor din impozitul pe venit cerută de primarii comunităţilor din România: 60% direct la bugetul localităţilor, 20% la bugetul judeţului şi 20% împărţite pe formulă pentru echilibrarea bugetelor locale", transmite Ludovic Orban.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy