Orban, despre gestul UDMR de a renunța la protocolul cu PSD-ALDE: „Fake news”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că anunţul UDMR legat de ruperea protocolului cu PSD-ALDE este un fake news.

„Este un fake news similar cu inaugurarea lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti. UDMR a votat în mod constant cu Dragnea şi Tăriceanu. Conducerea UDMR se confruntă astăzi cu o opoziţie extrem de mare în rândul cetăţenilor români de etnie maghiară care sunt categoric împotriva poziţiei conducerii UDMR de a susţine Guvernul PSD-ALDE. Este o mişcare de tip electoralist care încearcă să creeze iluzia unei despărţiri dintre Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. Din punctul meu de vedere, voi avea încredere în această despărţire doar atunci când parlamentarii UDMR nu vor mai vota alături de parlamentarii PSD-ALDE şi atunci când vor susţine moţiunea de cenzură pe care o vor înainta parlamentarii PNL după alegerile europarlamentare şi după referendum”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Citește și OFICIAL. UDMR a SUSPENDAT protocolul cu PSD-ALDE

Întrebat dacă vor exista discuţii cu UDMR după alegerile europarlamentare pentru susţinerea moţiunii, liderul PNL a răspuns: „Vom discuta cu orice parlamentar şi cu orice formaţiune politică alta decât PSD şi de asemenea cu orice parlamentar vorbim individual, din cadrul coaliţiei majoritare, pentru a-i convinge că interesul României este să scăpăm de acest clan care a capturat România şi care vrea să transforme România într-o moşie a unui grup de indivizi care nu au nimic comun cu interesul general al României”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel