Ambasadorul României în Germania îşi cere scuze românilor: "A fost o lecţie despre cum ar trebui aplicată legea electorală"

Andreea Cosma / 30 mai 2019, 10:20 Salveaza PDF Comentarii

Ambasadorul român se scuză pentru situaţia din secţiile de votare în faţa concetăţenilor săi şi a cetăţenilor din oraşele respective. Ambasadorul a afirmat că evenimentele au constituit o lecţie despre cum ar trebui aplicată legea electorală din România şi condiţiilor din străinătate, scrie Die Welt.

Ambasadorul a afirmat că evenimentele au constituit o lecţie despre cum ar trebui aplicată legea electorală din România şi condiţiilor din străinătate.

După formarea de cozi şi nemulţumiri în faţa centrelor de votare din Germania amenajate pentru cetăţenii români, ambasadorul României îşi cere scuze faţă de concetăţenii săi şi faţă de oraşele implicate. Într-o scrisoare adresată dpa, Emil Hurezeanu menţionează că legea electorală trebuie adaptată diferit condiţiilor din România şi celor din străinătate .

Duminică mii de români din München, Nürnberg, Ulm, Köln şi Düsseldorf au avut nevoie de intervenţia poliţiei din cauza situaţiei create în faţa centrelor de votare.

În opinia ambasadorului român haosul are „mai multe explicaţii”, cum ar fi: nu se cunoaşte numărul exact al românilor care se află în Germania. Înfiinţarea mai multor centre (de la 15 în 2016 la 25 în 2019) s-a dovedit a fi „insuficientă”, iar o prelungire a votului a fost respinsă de autorităţile române.

În cele din urmă, afirmă ambasadorul, situaţia a dus la conflicte şi „scene de forţă care nu au putut fi evitate şi pe care le regretăm”. În scrisoare Hurezeanu se scuză faţă de alegătorii români care au devenit nervoşi după multe ore de aşteptare. De asemenea regretă şi problemele create comunităţilor germane.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26