EXCLUSIV  Cum au VOTAT românii din SUA pe 26 mai. NIMENI nu a rămas în afara secţiilor de VOTARE

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Solidaritatea dintre românii din diaspora a fost prezentă în ziua în care aveau loc votul pentru referendumul pe tema Justiţiei şi alegerile europarlamentare. Cum, în cele mai multe cazuri, secţiile deschise erau puţine şi la mare distanţă de zonele în care locuiau mare parte dintre românii stabiliţi în străinătate, aceştia s-au mobilizat singuri să vină la vot, cu propriile mijloace. O româncă stabilită în SUA a povestit, pentru ŞtiriDiaspora.ro, ce a făcut comunitatea de români din California în ziua alegerilor.

Oamenii au reuşit să ajungă în număr mare la secţia de votare, din Los Angeles.

"Au mers foarte mulţi. S-au format grupuri de carpooling (care au mers împreună cu maşina). Au mers şi cei care sunt mai în vârstă şi nu pot să conducă pentru că Los Angeles se află la 70 de mile de noi, aproape două ore şi jumătate de condus în trafic. Au fost mulţi la alegeri, a fost foarte bine organizat", a spus Cristina Puraci, româncă stabilită în SUA.

Citeşte şi: SUA. Cum trăiesc ROMÂNII din California: "Nu am întâlnit NICIODATĂ aici un cerşetor român"

Discuţia pe această temă a pornit de fapt de la relaţia românilor din SUA cu misiunile României de acolo şi cât de implicate sunt ambasadele sau consulatele în comunităţile de români.

Citeşte şi: Români care ne fac MÂNDRI. Cristina Puraci CANDIDEAZĂ pentru un post de SENATOR în America: "Dacă nu ne implicăm noi, atunci cine?"

"Nici nu răspund la telefon ambasadele româneşti. Nu avem experienţe bune, experienţe dezamăgitoare cu serviciile de la ambasadele româneşti din aria noastră. Ar trebui să aibă reuniuni sau ceva. Nu cred că ambasadele române din America ştiu măcar câţi români au prin arie", a spus Cristina Puraci, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel