Orban, după consultarile de la Cotroceni: Infractorii din România nu pot scăpa de infracțiunile de corupție

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după consultările cu președintele Klaus Iohannis pe tema referendumului pe Justiție, că "infractorii din România nu pot scăpa de infracțiunile de corupție, indiferent de puterea care este în România".

Orban afirmă că PNL este alături de președintele Iohannis în acest demers, iar dacă referendumul va trece, este necesară modificarea Constituției.

"Atacul infractorilor asupra justiției trebuie să înceteze! Trebuie corectate toate stricăciunile făcute de PSD-ALDE în justiție. PNL este alături de președintele României și va susține cu toată forța acest referendum.

Alături de președinte, chemăm toți românii să decidă clar că infractorii din România nu pot scăpa de infracțiunile de corupție, indiferent de puterea care este în România.

Dacă referendumul va trece este necesară o revizuire a Constituției pentru a completa articolele care privesc dreptul persoanelor de a alege și de a fi alese. Votul va fi transpus prin procedura de revizuire a Constituției. O vom iniția peste tot unde va fi necesar și vom recurge și la proceduri de modificare a cadrului legislativ. În privința ordonanțelor de urgență, PNL a inițiat un proiect care să permită contestarea ordonanțelor și de alte instituții decât Avocatul Poporului.

Am încredere că deși acest Parlament care susține infractorii și este total împotriva justiției, românii vor ști la alegerile viitoare să aleagă un legislativ care să modifice legislația în acord cu nevoile țării",a  declarat Ludovic Orban după consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

PNL este primul partid invitat miercuri la consultări, urmează USL și PLUS, UDMR și alte minorități.

PSD și ALDE au anunțat că nuvor participa la consultări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel