O parte din românii care revin în țară după 1 iunie pot EVITA carantina. Orban, anunț de ultimă oră

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Persoanele care vin din zone „roșii” în România vor intra în izolare timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Măsura poate fi evitată de cei care revin în România doar din țări care nu prezintă risc.

Cetățenii români sau străini care vin în România vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Această măsura va rămâne valabilă până pe data de 15 iunie și este valabilă pentru zonele „roșii”, cum ar fi Spania, Italia, Germania sau alte tări cu risc de răspândire a virusului. Cine vine dintr-o zonă cu risc mic, sau fără risc, va putea evita măsura izolării.

„Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a explicat Ludovic Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel