Orașul cu cele mai interesante obiecte pierdute de turiști: de la viori, ceasuri sau bani, până la o imprimantă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Orașul cu cele mai interesante obiecte pierdute de turiști: de la viori, ceasuri sau bani, până la o imprimantă / Foto: Unsplash
Orașul cu cele mai interesante obiecte pierdute de turiști: de la viori, ceasuri sau bani, până la o imprimantă / Foto: Unsplash

Roma găzduiește o colecție eclectică de obiecte pierdute și o mulțime de povești de viață într-un departament al poliției locale dedicat găsirii și gestionării lor. De la obiecte obișnuite precum telefoane mobile și chei, până la viori sau chiar imprimante, depozitul reprezintă un amestec curios al lucrurilor pierdute de turiști.

Clădirea care odinioară adăpostea șoferii de camion care distribuiau țigări în Italia acum găzduiește o varietate de obiecte care așteaptă răbdătoare să fie revendicate de proprietarii lor. În acest depozit de obiecte pierdute, fiecare obiect spune o poveste, fie că este vorba de o vioară veche, o chitară clasică, un ursuleț de pluș sau un set de proteze dentare.

 

Cele mai interesante obiecte pierdute pe care le poți găsi în Italia

 

"Gențile, rucsacurile și valizele sunt obiectele cele mai des pierdute, alături de telefoanele mobile, portofelele și chei", explică managerul departamentului. Cu toate acestea, există și situații neașteptate, cum ar fi imprimantele găsite în metrou sau televizoare abandonate în stații de autobuz. Obiectele pierdute includ și proteze dentare, ochelari, cârje și chiar scaune cu rotile.

Departamentul de obiecte pierdute devine, în esență, o casă a amintirilor, fie că sunt ale italienilor sau ale turiștilor străini. Cu fiecare obiect, se acumulează nu doar bunuri materiale, ci și povești și amintiri.

Jurnalele și obiectele găsite în portofele dezvăluie viețile unor generații întregi, de la femei de 59 de ani care își notează cheltuielile pentru doctor și îngrijitoare, până la jurnalele studenților îndrăgostiți, pline de poezii și cântece.

"Într-o zi au predat o imprimantă găsită în interiorul unui vagon de metrou. Altă dată ne-au adus un televizor care fusese abandonat într-o stație de autobuz", relatează managerul departamentului conform Il Messaggero. Banii găsiți, în cazul în care nu sunt revendicați într-un an și 15 zile de la publicarea pe Albo Pretorio, devin proprietatea municipalității. În medie, municipalitatea plătește aproximativ 3.000 de euro pe an pentru aceste obiecte.

 

Revederea proprietarilor cu bunurile lor

 

Uneori, finalurile sunt fericite, iar obiectele sunt returnate cu bucurie spre uimirea proprietarilor lor. De la inele de logodnă păstrate în portofele la diplome pierdute în metrou sau poșete care conțin întreaga viață profesională a unei persoane, depozitul de obiecte pierdute din Roma devine locul în care lacrimile de disperare se transformă în lacrimi de bucurie pentru reuniuni neașteptate.

O fotografie a tatălui în copilărie sau un jurnal cu amintiri, obiectele rămase fără stăpân devin parte din poveștile vieților regăsite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel