Opt persoane, reținute de polițiștii români, după ce au traversat, ilegal, Dunărea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Opt persoane, reținute de polițiștii români, după ce au traversat, ilegal, Dunărea
Opt persoane, reținute de polițiștii români, după ce au traversat, ilegal, Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă opt cetăţeni din Afganistan, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

În data de 20.05.2021, în jurul orei 07.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi, a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, în localitatea Burila Mare, de la malul Dunării, pe direcția km flv 892, a fost descoperit un grup format din opt cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic. mÎn cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de doi cetăţeni afgani, care s-au întors pe teritoriul Serbiei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat", la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel