Operaţiune de amploare în SUA. Mii de IMIGRANŢI vor fi ARESTAŢI

Andreea Cosma |
Data publicării:

Statele Unite pregătesc arestarea a 2.000 de imigranţi ilegali prezenţi în familie pe teritoriul lor şi ar putea lansa această operaţiune încă de duminică, au relatat vineri mai multe media americane, relatează AFP, citat de Agerpres.

Preşedintele Donald Trump a promis luni că poliţia pentru migraţie va începe de săptămâna viitoare să expulzeze "milioanele" de imigranţi clandestini instalaţi în SUA, fără a oferi mai multe detalii.

Postarea sa de pe Twitter a accelerat pregătirile în desfăşurare de mai multe săptămâni şi, conform unor surse anonime citate de Washington Post, NBC şi CNN, arestările ar putea începe în zorii zilei de duminică în circa 10 mari oraşe americane, printre care Houston, Chicago, New York sau Miami.

Imigranţii care nu s-au prezentat la audieri la tribunal sau care au primit avize de expulzare ar putea fi vizaţi la domiciliu sau la locul de muncă.

 

Val de arestări anunţate în SUA

 

Secretarul interimar pentru securitate internă, Kevin McAleenan, ezită totuşi în privinţa anumitor aspecte ale operaţiunii, au precizat mass-media.

El a subliniat în special riscul separării de familii, în cazul în care copiii sunt în poziţie legală, însă nu şi părinţii lor, de exemplu.

Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una din mărcile preşedinţiei sale. În primăvara lui 2017, guvernul său a decretat o politică de ''toleranţă zero'' la frontiera cu Mexicul, care a condus la separarea a sute de familii.

Dramele trăite de aceste familii au declanşat nemulţumire inclusiv în rândul republicanilor, astfel că miliardarul a ordonat în iunie 2017 stoparea măsurii.

De atunci, fluxurile migratorii au crescut constant, cu un număr tot mai mare de sosiri de familii şi de minori originari în principal din Honduras, Guatemala şi El Salvador.

În mai, peste 144.000 de migranţi au fost arestaţi sau expulzaţi la frontiera de sud, comparativ cu o medie de 20.000 în primele luni ale preşedinţiei lui Donald Trump.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel