ONU: Peste 400 de civili, inclusiv 27 de copii, au murit în Ucraina

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
ONU: Peste 400 de civili, inclusiv 27 de copii, au murit în Ucraina. FOTO: photo.unian.info
ONU: Peste 400 de civili, inclusiv 27 de copii, au murit în Ucraina. FOTO: photo.unian.info

Peste 400 de decese ale unor civili au fost înregistrate în Ucraina, a anunțat Biroul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU.

Potrivit sursei citate de Sky News, 406 civili, inlusiv 27 de copii, au murit în Ucraina din momentul în care Rusia a invadat țara.

Reprezentanții ONU au mai numărat 801 persoane rănite în timpul conflictului.

Totuși, numărule persoanelor decedate și rănite ar putea fi mult mai mare.

 

Autorităţile oraşului Harkov susţin că 133 de civili au fost ucişi de la începutul invaziei ruse

 

Autorităţile oraşului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, au declarat că 133 de civili au fost ucişi, dintre care cinci copii, de la începutul invaziei ruse, informează luni dpa.

De asemenea, 76 de membri ai forţelor armate ale Ucrainei au fost ucişi în lupte în şi în jurul acestui oraş, potrivit agenţiei de presă UNIAN, care citează Poliţia regiunii Harkov. Alte 443 de persoane au fost rănite, inclusiv 319 de civili.

Oraşul Harkov este vizat de mai multe zile de atacuri puternice ale armatei ruse. Sute de clădiri au fost lovite şi distruse în lupte, inclusiv turnul televiziunii din oraş, potrivit site-ului Strana.news.

 

A 12-a zi a invaziei ruse în Ucraina: Armata rusă bombardează oraşul Harkov şi se apropie de Kiev

 

Armata rusă îşi continuă luni ofensiva în toate direcţiile în Ucraina, bombardând al doilea oraş al ţării, Harkov, şi încercând să încercuiască Kievul. Totodată, armata rusă a anunţat că va deschide mai multe culoare umanitare şi va instaura încetări ale focului locale pentru evacuarea civililor din capitala ucraineană Kiev şi din oraşele Harkov, Mariupol şi Sumî. În fine, după o săptămână şi jumătate de război, se aşteaptă ca Rusia şi Ucraina să se întâlnească luni pentru o a treia rundă de discuţii, ambele părţi sugerând anterior că aceasta ar putea avea loc luni. Nu se cunoaşte deocamdată locul şi ora exactă a acestor discuţii.

Delegaţia ucraineană a sosit luni în Belarus pentru a treia rundă de negocieri cu reprezentanţii Rusiei, menită să găsească o soluţie pentru a pune capăt conflictului armat în Ucraina, au anunţat agenţiile de presă ruse.

"Delegaţia ucraineană a sosit la Belovejskaia Puşcia (un parc naţional situat la frontiera între Belarus şi Polonia), la bordul a două elicoptere, pentru negocieri cu Rusia", a anunţat agenţia de presă TASS.

Preşedintele american Joe Biden are luni după-amiază, la ora 15:30 GMT (17:30 ora României), o reuniune prin legătură video cu premierul britanic Boris Johnson, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz, dedicată ''ultimelor evoluţii legate de Rusia şi Ucraina'', potrivit unui anunţ al Casei Albe, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Conform agenţiei DPA, agenda iniţială a lui Biden pentru ziua de luni nu cuprindea această reuniune prin videoconferinţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel