OMV Petrom, obligată să plătească 581 milioane de lei la bugetul de stat. Anunțul ANAF

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, afirmă că inspectorii antifraudă urmează a emite decizia de impunere către compania OMV pentru suma de 581 de milioane de lei pe care aceasta trebuie să o achite către Fondul de Tranziţie Energetică.

„În urma verificărilor care au fost făcute s-a constatat că pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie anului trecut modul în care au calculat această contribuţie la Fondul de Tranziţie Energetică, care este altceva decât taxa de solidaritate, au fost câteva erori şi erorile s-au cumulat în 120 de milioane de euro”, explică şeful Fiscului, care se arată convins că OMV va plăti suma impusă, potrivit Știrile PRO TV.

Şeful ANAF e explicat că Antifrauda a identificat şi a întocmit procesul-verbal de control, inspectorii fiscali urmând a emite decizia de impunere pentru suma de 581 de milioane de lei pe care OMV să o plătească pentru Fondul de Tranziţie Energetică.

”Antifrauda a identificat şi a şi întocmit deja procesul-verbal de control, urmează să fie făcută verificarea în documentare şi emisă decizia de impunere, 581 de milioane de lei, aproximativ 120 de milioane de euro pentru Fondul de Tranziţie Energetică.

În urma verificărilor care au fost făcute s-a constatat că pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie anului trecut modul în care au calculat această contribuţie la Fondul de Tranziţie Energetică, care este altceva decât taxa de solidaritate, au fost câteva erori şi erorile s-au cumulat în 120 de milioane de euro. Şi eu sunt convins că vor fi plătite”, a afirmat Lucian Heiuş.

 

„Toate firmele vor fi controlate doar pe baza unei analize de risc”

 

 

”Dacă discutăm de taxa de solidaritate, este o altă discuţie pe care putem să o avem după 25 iunie pentru că Ordonanţa 186 are ca termen de depunere a acestei declaraţii şi de plată 25 iunie, până în data de 25 iunie ANAF-ul nu poate să meargă la niciun contribuabil să îl întrebe dacă plăteşte sau nu plăteşte. Ăla este termenul prin lege. După 26 iunie putem discuta”, a adăugat şeful ANAF.

De asemenea, întrebat dacă inspectorii fiscali vor mai face controale la compania cu capital majoritar austriac, şeful ANAF a răspuns că verificările făcute de Fisc se fac numai în baza unor analize de risc.

”Toate firmele vor fi controlate doar pe baza unei analize de risc şi doar atunci când va fi nevoie. Ăsta este un mecanism pe care eu l-am impus şi insist foarte mult pe el: niciun inspector al ANAF-ului nu trebuie să mai ajungă la un agent economic, indiferent cum îl cheamă pe acel agent, dacă nu are în spate făcută o fişă din care să rezulte o analiză de risc din care practic să se identifice din birou că există riscuri ca acea firmă să încalce legea.

De ce să mă duc şi să-mi trimit oamenii, care oricum sunt puţini, şi să stau câteva luni la o firmă şi să constate că nu aveam ce să caut acolo? Dacă, în cazul OMV-ului, din analizele pe care le facem vor rezulta că există elemente care să ducă la un risc ridicat, da, vom face controale în continuare”, a mai spus Lucian Heiuş.

Inspectorii Antifraudă aflaţi în control la compania de petrol şi gaze OMV Petrom au stabilit o sumă suplimentară de plată de 581,7 milioane lei (117,5 milioane euro la curs actual), rezultată din verificările vizând obligaţiile declarate în contul contribuţiei la Fondul de Tranziţie Energetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel