Olguța Vasilescu: "Creșterea economică a țării s-a transferat în buzunarele oamenilor"

Liviu Ludovic / 16 mai 2019, 09:51 Salveaza PDF Comentarii

Lia Olguța Vasilescu transmite un nou mesaj pe Facebook, precizând că românii au mai mulți bani în buzunar, ceea ce înseamnă că a crescut puterea de cumpărare.

"Puterea de cumpărare a salariaților români a crescut puternic în guvernarea PSD. În premieră, salariul mediu net a depăsit 3000 de lei în luna martie a acestui an ( 3075 lei, potrivit INS), ceea ce asigură o putere de cumpărare mai mare cu 36,6%, față de acum trei ani!
Și mai consistente sunt evoluțiile privind salariul minim. În construcții, acesta a crescut la 3000 de lei brut, fapt care aduce mărirea puterii de cumpărare cu 36% DOAR într-un singur an, 2019, comparativ cu anul precedent.

Vezi și: Olguța Vasilescu: "Iohannis să-și ceară scuze! Programul PSD funcționează bine"

Similar, a crescut cu 41% și puterea de cumpărare a angajațiilor cu studii superioare, la început de carieră, pentru care salariul minim a ajuns la 2350 de lei brut. La temelia aceastor evoluții benefice stă o remarcabilă productivitate a muncii. În termini nominali, lucrătorii români au ajuns să fie de zece ori mai productivi în 2018 față de 2010, de la 1,35 euro/oră la 13 euro/oră. Iar Eurostat atestă că pentru fiecare euro plătit de angajator ca salariu, un român produce cu 33% mai mult decât este media europeană , respectiv 2,17 euro, față de 1,62 euro.

Prin politici inteligente și curajoase, PSD a reușit să crească veniturile simultan cu eliminarea ori diminuarea unor taxe și impozite, precum TVA, care a scăzut de la 24 la 19%, ori impozitul pe venit, redus de la 16 la 10%. Astfel creșterea economică a țării s-a transferat firesc și în buzunarele oamenilor", a transmis Lia Olguța Vasilescu.

Vezi și: Olguța Vasilescu a RĂBUFNIT, în direct: „S-a depăşit orice limită"

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27