Olanda. Româncă ucisă cu ferocitate de Daniel din cauza datoriilor lui la cămătari: Cele trei fetițe ale lor, date spre adopție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Daniel D., un român în vârstă de 40 de ani, este arestat după uciderea soției sale, o româncă de 36 de ani, într-o casă din Rotterdam. După ce și-a masacrat soția,  s-a rănit și el grav, dându-și seama de ceea ce făcuse. În timpul crimei, cei trei copii ai lor, în vârstă de 3, 5 și 7 ani, se aflau acasă. Bărbatul urmează să își afle pedepsa.

Procesul românului în vârstă de 40 de ani este pe cale să înceapă la instanța din Rotterdam. Până acum, el a refuzat să dea declarații cu privire la faptul că și-a înjunghiat și strangulat propria soție până la moarte. Acest lucru s-a întâmplat în luna august a anului trecut, în Insulindestraat din Rotterdam-Nord. În timpul crimei, cele trei fiice minore ale cuplului se aflau în casă. Una dintre ele a declarat: "Tata a spus că o va ucide pe mami".

Cele trei fiice, în vârstă de 3,5 și 7 ani ai ieșit afară, pe stradă, pe 29 august 2020, plângând. Vecinii au chemat poliția, care a găsit-o pe Iustina decedată în dormitor. Soțul ei, Daniel D., era întins lângă ea cu un cuțit în gât. Acesta a mărturisit că și-a înjunghiat soția în vârstă de 36 de ani. Probabil că a încercat să se sinucidă după aceea.

Citește și: Olanda. Româncă ucisă cu ferocitate de soț, pe verandă: În casă erau și cele 3 fetițe ale lor

Bărbatul este judecat marți, dar nu vrea să spună nimic despre asta. Judecătorul încearcă din răsputeri să îl facă să vorbească, dar nici măcar la întrebarea "doriți să păstrați tăcerea?" nu a răspuns. Bărbatul nu se uită la judecători ci și se uită fix la masa din fața lui.

Olanda. Româncă ucisă cu ferocitate de soț din cauza datoriilor la cămătari

Chiar înainte de a fi ucisă cu opt răni înjunghiate, Justina, în vârstă de 36 de ani, și-a făcut bagajele pentru a-l părăsi pe soțul Daniel D. (40 de ani). Românca a amenințat că va lua cu ea cele trei fiice.

Lui Daniel D. i s-a desemnat un avocat, dar nu-l acceptă. Fostul său avocat a demisionat pentru că nu i s-a permis să se uite în dosarul clientului său. Experții au stabilit că suspectul suferă de tulburări psihice: este schizofrenic și foarte suspicios. Este posibil ca schizofrenia sa să fi dus la o psihoză.

Cunoscuții bărbatului au spus că acesta a slăbit în ultima vreme și că stătea adesea tăcut într-un colț. Nu a avut niciun contact cu familia sa din România și nu a fost la înmormântarea tatălui său.

Familia Iustinei urmărește, din România, procesul lui Daniel

 

Justiția caută mobilul crimei sau al omorului din culpă în cazul divorțului anunțat de Iustina. Avea o aventură cu un alt bărbat de ani de zile. Daniel D. ar fi avut datorii la alți conaționali, lucru care a dus la o ceartă cu soția sa. Se pare că bărbatul ar fi fost dependent și de jocurile de noroc.

Procuratura va pronunța probabil sentința în această după-amiază. Potrivit psihiatrilor și psihologilor, bărbatul este complet nebun, deoarece suferă de schizofrenie. De aceea, D. ar trebui să i se administreze tbs cu tratament obligatoriu.

Familia decedatei Justina urmărește procesul din România printr-un link video. Tatăl adoptiv și tutorele celor trei fiice ascultă în sală. În numele acestora, se va depune o cerere de despăgubiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel