Miracol în Olanda pentru o româncă, grav bolnavă. 50.000 de euro strânși în 2 zile de colegii soțului: „Suntem atașați de el, un muncitor serios“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Comunitatea de pescari din Urk, împreună cu alte sate de pescari din Olanda, a strâns 50.000 de euro pentru o româncă bolnavă în doar două zile.

Banii au fost încasați pentru a o ajuta pe Gabriela, soția pescarului român Dorel Balaș, care este  membru al comunității Urk Jacoba Aleida de mai bine de douăzeci de ani.

„Soția lui, Gaby, are cancer de colon, dar nu poate fi ajutată suficient de repede în țara sa natală, România. Listele de așteptare de acolo sunt lungi. Ea poate fi ajutată în Austria, dar această operație necesită 50.000 de euro“, au explicat inițiatorii campaniei, citați de omroepflevoland.nl.

Doi colegi ai pescarului român, Urk Luut și Co de Boer au organizat o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Gaby. Luut lucrează cu Dorel pe mare de douăzeci de ani. "Încă de la începutul campaniei online, a existat un depozit și încă există. Dorel a fost iubit de flotă. De fapt, toți sunt atașați de el, un muncitor atât de serios. Vrem să îi ajutăm", a afirmat Co de Boer.

Românul și-a vândut casa pentru a-și salva soția

 

„Acest pescar a navigat cu mine de 20 de ani, muncitor, a economisit câțiva cenți pentru a se retrage la 65 de ani. Dar soția sa, Gaby Balas, a fost diagnosticată cu cancer de colon în primăvara trecută, o tumoare la nivelul intestinelor și a trebuit să fie îndepărtată chirurgical și tratată cu chimioterapie.

Ați spune că aceasta nu este o problemă. Dar în România veți fi trecut pe lista de așteptare a aproximativ 200 până la 300 de pacienți, așa că este prea târziu înainte de a veni rândul vostru“, se arată în scrisoare pentru strângere de fonduri organizată de Luut de Boer.

Întreaga familie, copiii, fratele și sora și-au strâns economiile și s-au mutat în Austria, unde Gaby a primit ajutoru medical de specialitate, dar asigurarea românească nu acoperă costul tratamentului, de 50.000 de euro, care a trebuit să fie plătit de familie.

2. -imagine fara descriere- (vissaerman-dorel.PNG)

Cancerul a recidivat



Gaby a mers la control acum o lună și acolo medicii au descoperit că există metastaze în ficat, iar tratamentul trebuie  continuat cu alte 5 tratamente de chimioterapie de 2000 de euro fiecare și o operație în Oost pentru îndepărtarea bucății de ficat afectate. Operația a avut loc pe 30 decembrie și femeia este, momentan, stabilă.

„Dorel a trebuit să-și vândă casa pentru asta, va ajunge pe stradă ceea ce nu nu trebuie să îi fie permis să facă. Acest bărbat a muncit din greu toată viața, iar operația va costa, din nou, 50.000 de euro, plus costurile spitalizării, închirierea unei camere pentru fiica  sa, care va rămâne apoi cu mama.

Am discutat și asta cu Dorel, care spune că orice ar fi, nu poate renunța la soția sa.  Întrebarea noastră este dacă  noi, o comunitate de pescari, am putea să aducem o contribuție, de exemplu prin licitația de pește sau cu OP; să facem o donație pentru această familie din România“, mai scrie Luut de Boer pe gofundme.com.

Pentru Gaby, donațiile sunt încă deschise AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel