COD PORTOCALIU  Atenţionare de călătorie pentru români: Risc ridicat de incendii și inundații în Norvegia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Norvegia că în zona Tromsø-Nordland este, până duminică, risc ridicat de incendii. Există și alerte Cod galben și portocaliu de inundații.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile norvegiene, până în data de 3 ianuarie, ora 13:00, a fost emis un cod galben de incendii locale pentru zonele libere de zăpadă din zona Tromsø-Nordland – întrucât vegetația se poate aprinde cu ușurință, incendiile ar putea afecta suprafețe întinse de pădure.

De asemenea, autoritățile norvegiene au anunțat coduri de inundații:

- cod galben pentru râul Akerselva - zona Oslo;

- cod portocaliu pentru râurile Vansjø / Mossevassdraget – zona Viken și Halden – regiunea Halden.

Sprijin pentru cetățenii români

 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!", potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel