Olanda. Restricțiile anti-COVID, relaxate de autorități acum o lună, ar putea fi reintroduse

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
RESTICȚIILE anti-COVID, relaxate de AUTORITĂȚI acum o lună, ar putea fi REINTRODUSE într-un STAT European
RESTICȚIILE anti-COVID, relaxate de AUTORITĂȚI acum o lună, ar putea fi REINTRODUSE într-un STAT European

Autoritățile au eliminat la sfârșitul lunii septembrie majoritatea măsurilor anti-COVID, dar în nici o lună, numărul infectărilor în Olanda a crescut mai mult decât se anticipa, spitalele sunt deja sub presiune, iar guvernul se gândește să reimpună unele restricții.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus este în creştere de o lună şi a atins, în ultimele zile, cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie. În aceste condiții, ministrul olandez al sănătății, Hugo de Jonge, a declarat, luni, că guvernul ar putea impune noi restricţii antiepidemice, anunță agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Noul val de infectări a mărit numărul de pacienţi în spitale mai rapid decât se anticipa şi multe spitale deja își restrâng din nou serviciile medicale obişnuite pentru a trata cazurile de COVID, a arătat ministrul sănătăţii. Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale în data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare. „Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii”, a explicat el.

 

84,5% din populaţia adultă a Țărilor de Jos s-a vaccinat cu schema completă

 

Patru din cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă nu au fost vaccinaţi, anunţa săptămâna trecută Institutul naţional de Sănătate Publică. Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 la 25 septembrie şi a introdus certificatul verde - care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent - pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.

Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunţate 6.350 de noi cazuri, cu 75% în plus faţă de aceeaşi zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanţul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.  Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia adultă a Țărilor de Jos s-a vaccinat cu schema completă. Olanda are o populație de circa 17 milioane de locuitori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel