Olanda. Pedeapsă revoltătoare pentru călăul unei prostituate românce, aproape ucisă. Simona, în comă fără șanse de revenire

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Olanda. Pedeapsă revoltătoare pentru călăul unei prostituate românce, aproape ucisă. Simona, în comă fără șanse de revenire
Olanda. Pedeapsă revoltătoare pentru călăul unei prostituate românce, aproape ucisă. Simona, în comă fără șanse de revenire

Instanța din Amsterdam l-a condamnat ieri pe Kees, în vârstă de 26 de ani, din Volendam, la patru ani de închisoare pentru agresiunea agravată a unei lucrătoare sexuale în apartamentul lui în martie anul trecut. Se ține cont de faptul că românca nu va supraviețui. Simona este încă în comă și nu răspunde la stimuli.

În urmă cu două săptămâni, procurorii au cerut 8 ani de închisoare pentru Kees, care a fost reținut de la incidentul din martie 2020. 

Simona, în vârstă de 37 de ani, lucra în acea noapte în spatele ferestrei din cartierul roșu. La întoarcerea de la o petrecere, bărbatul a intrat în casa ei, după care, în cele din urmă, s-au dus împreună acasă. El a declarat în timpul audierii că era supărat pentru că trebuia să retragă bani pentru ea. Apoi a împins-o pe Simona și nu mai știe ce s-a întâmplat.

 

Bărbatul a sunat la 112

 

Suspectul a fost arestat în aceeași zi, 1 martie 2020 și a fost reținut de atunci. El a sunat la numărul de urgență, dar a pierdut și conexiunea. După o oră a contactat din nou 112.

A trecut apoi ceva timp până când serviciile de urgență au fost la fața locului deoarece după raport nu a fost imediat clar ce se întâmplă și unde se întâmplase exact.

 

Daune de 125.000 euro pentru familia româncei

 

Bărbatul se afla sub influența alcoolului și a cocainei și a declarat că era „paranoia” la acea vreme, românca l-ar fi înnebunit. Procuratura consideră că bărbatul s-a pus în această stare. Procurorul consideră, de asemenea, că ar fi putut face mai multe pentru a obține ajutor. Deși a sunat la numărul de urgență, s-a deconectat rapid. O oră mai târziu, când a sunat din nou, nu a precizat clar unde se afla el și victima.

Pe lângă pedeapsa de patru ani de închisoare, bărbatul a fost condamnat de instanță la plata unor daune de 125.000 de euro familiei româncei.

 

Tentativă de omucidere

 

Potrivit instanței, bărbatul a fost găsit vinovat de tentativă de omor. Judecătorul subliniază în verdict că a sunat la numărul de urgență pentru a se prezenta, nu pentru a trimite o ambulanță pentru femeie. Instanța contestă faptul că nu știa ce face atunci când a folosit violența extremă. Textele către prieten, printre altele, contrazic această afirmație. El a mai spus operatorului 112 că a lovit-o cu piciorul.

În hotărâre, instanța recunoaște situația excepțională în care ajunsese bărbatul. Potrivit instanței, el se temea că va fi șantajat și că femeia îi va face sau nu ceva cu alți indivizi. Se simțea amenințat. Bărbatul este retardat mental și suferă, printre altele, de o tulburare depresivă.

Potrivit instanței, el este deci „mai puțin responsabil”. Acest fapt și circumstanțele speciale sunt motive pentru care instanța să pedepsească mai puțin de cei opt ani solicitați de Parchetul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel