Olanda. Patru români, cu lacrimi în ochi după ce au recunoscut două spargeri: „Ne-au promis locuri de muncă, dar ne-au înșelat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Olanda. Patru români, cu lacrimi în ochi după ce au recunoscut două spargeri: „Ne-au promis locuri de muncă, dar ne-au înșelat”. FOTO: captură bd.nl
Olanda. Patru români, cu lacrimi în ochi după ce au recunoscut două spargeri: „Ne-au promis locuri de muncă, dar ne-au înșelat”. FOTO: captură bd.nl

Cu lacrimi în ochi, patru români au mărturisit, marți, în fața instanței din Breda, provincia Barabantul de Nord din Țările de Jos, faimosul raid dublu de la Amac și Samsung Experience Store de pe Eindstraat. Până ieri, cei cinci suspecți au negat mereu acest lucru.

Marius B., în vârstă de 29 de ani, a fost primul care a întrebat dacă poate face o declarație. „Am făcut-o din cauza mamei mele. Nu am mijloacele s-o duc la spital. Am vrut să lucrez în Olanda. Cineva mi-a promis un loc de muncă, dar am fost înșelat. Nu era nimic. Eram disperat și a trebuit să o ajut pe mama. Îmi pare foarte rău și aș dori să-mi cer scuze de o sută de ori”, a mărturisit românul în fața judecătorilor.

Olanda. Un șofer român de TIR a bătut recordul de migranți din camion: „Nu știa că se aflau în remorca lui”

După Marius B. au urmat alți trei suspecți români, în vârstă de 24, 25, respectiv 38 de ani, cu o mărturisire. Toate cu aceeași poveste: că au venit în Olanda să muncească, dar că până la urmă nu era deloc de lucru. Al cincilea suspect român, în vârstă de 23 de ani, nu s-a prezentat în instanță.

Înainte de ziua de ieri, suspecții români au spus cu toții că au primit bunuri furate de la cunoscuți pentru a le duce în România. „A fost o minciună”, s-au pus ei de acord.

Olanda. Șofer român de TIR, condamnat la 10 ani de închisoare, după ce inițial a fost achitat: Liviu avea în remorcă 25 de pasageri „în pragul morții”

 

Modul de lucru, „rafinat și minuțios”

 

Astfel, românii au mărturisit cele două raiduri din 15 martie. O mașină a intrat în fața celor două magazine de electronice. Bărbații au coborât și au alergat de mai multe ori înainte și înapoi să jefuiască magazinele. Era vorba în principal despre telefoane. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum au fost ocupați timp de două minute. 

Înainte de raid, au furat o mașină cu numere de înmatriculare în Strijbeek. Au recunoscut și asta. La ceva timp după raid, poliția i-a arestat la Duiven (Gelderland). Până atunci au schimbat numerele de înmatriculare și s-au schimbat cu haine diferite.

Olanda. Cinci muncitori români, morți după ce au intrat cu duba într-un TIR. Supraviețuitorii rup tăcerea: Accident de circulație sau de muncă?

„Rafinat și minuțios”, a numit procurorul Marcel Kikkert modul de lucru. Magistratul susține că aceasta este o formă de crimă internațională organizată. Aceasta implică de obicei grupări de oameni care se reunesc și se mută dintr-o țară în alta pentru a comite noi fapte ilicite din nou și din nou.

Potrivit avocaților suspecților, nu este deloc așa. Ei au cerut instanței să-și elibereze clienții în așteptarea procesului. Instanța nu a fost de acord. Pronunțarea va avea loc pe 23 august. Înainte de aceasta, suspecții vor spune polițiștilor în detaliu ce au făcut.

Olanda. Controale drastice la angajatorii sezonierilor români: „Practică muncă grea și periculoasă, mai des decât olandezii”

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv    

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel