Olanda. Muncitorii români dorm pe stradă: „Nu mai au loc în niciun adăpost“. Liliana, consilier în Moerdijk, semnal de alarmă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Îngrijorări cu privire la lucrătorii migranți fără adăpost: „Toată lumea are dreptul la un acoperiș deasupra capului”, este apelul Lilianei Ardon, o româncă ajunsă consilier municipal în Moerdijk, care trage un semnal de alarmă cu privire la muncitorii migranți, cei mai mulți români, bulgari sau polonezi, au ajuns să doarmă pe străzi.

„Ajutați lucrătorii migranți fără adăpost, de exemplu prin căutarea altor locuri de muncă, amenajarea locuințelor sau oferirea de sprijin pentru întoarcerea în propria țară“. Consilierul CDA, Liliana Ardon, face acest apel. „Toată lumea are dreptul la un acoperiș deasupra capului”, scrie ea într-o scrisoare adresată primarului și consilierilor din Moerdijk.

Adăpostul pentru persoanele fără adăpost este suprapopulat de migranți muncitori din Europa de Est, a informat BN DeStem sâmbăta trecută. Adăpostul suplimentar din Breda este populat în proporție de 80% de polonezi, bulgari și români.

Acest lucru s-a datorat recent iernii, dar și numărului mare de muncitori migranți care lucrează, fără a avea asigurat un adăpost. Numărul sezonierilor a crescut brusc din cauza crizei de coronavirus. Munca și locuința sunt adesea legate. Așadar, când își pierd slujba, ajung deseori pe stradă.

Muncitorii sezonieri nu pot beneficia de măsuri de protecție socială

 

Mai mult, migranții cu pașaport străin nu pot să acceseze niciun fel de măsură de ajutor social. 

Liliana Ardon întreabă, printre altele, dacă cei din consiliul municipal cunosc situația muncitorilor migranți și se cunoaște numărul muncitorilor migranți care provin din municipalitatea Moerdijk,  primiți în centrul pentru persoanele fără adăpost din Breda. "Municipalitatea a cartografiat numărul persoanelor fără adăpost?".

Și, prin urmare, consilierul de origine română trage un semnal de alarmă să speră că municipalitatea va lua măsuri în cazul lucrătorilor migranți care au rămas fără adăpost. „Suntem foarte preocupați. Vrem să știm cum putem sprijini acest grup în comunitatea noastră”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel