Olanda. Ambasada României, ANUNŢ pentru muncitorii sezonieri după o vizită la o fermă cu angajaţi români: "Noi demersuri!"

Andreea Cosma / 2 iul 2020, 17:53 Salveaza PDF Comentarii

Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos anunţă noi demersuri pentru muncitorilor sezonieri români din Olanda şi le recomandă în continuare cetăţenilor să reclame angajatorii care nu îşi respectă contractele sau nu oferă condiţiile promise ori sunt abuzaţi sau exploataţi.

Noi demersuri ale Ambasadei în sprijinul lucrătorilor români din Olanda.

La invitația organizației fermierilor olandezi LTO, ambasadorul României în Regatul Țărilor de Jos și atașatul pe probleme de muncă și sociale au desfășurat recent o vizită în teren la sediul unei companii care angajează lucrători români.

Au avut loc discuții cu cetățenii români asupra condițiilor de muncă și de cazare oferite de angajator și a fost prezentat întregul proces de producție.

Diplomații români au dialogat ulterior cu managerii LTO din provincia Limburg și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la multiplele semnale care indică condiții de cazare improprii și nerespectarea prevederilor legale care vizează timpul de lucru și de odihnă.

Fermierii au dat asigurări că toate normele prevăzute de legislația olandeză sunt implementate, și au indicat că sunt în dialog permanent cu membrii Grupului Interinstituțional de Lucru pentru Protecția Lucrătorilor Mobili, pentru identificarea de soluții care să conducă la creșterea calității spațiilor de locuit.

Reiterăm pe această cale recomandarea adresată lucrătorilor români de a sesiza autoritățile olandeze competente ori de câte ori sunt victime ale unor abuzuri din partea angajatorilor. Plângerile pot fi adresate online prin completarea formularului specific, pus la dispoziție de Inspectoratul SZW, inclusiv în limba română. Lucrătorii se pot, de asemenea, adresa misiunii diplomatice pentru consiliere și îndrumare la adresa haga@mae.ro

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania
Departamentul Consular - MAE Romania
Inspectie SZW", se arată pe pagina Ambasadei.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy