Olanda. Șofer român de TIR, prins, după un pont, cu droguri de peste 190 milioane de euro. Venea din Belgia cu aproape două tone de cocaină

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer român de camion, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat în Barendrecht, provincia Olanda de Sud, Țările de Jos. Autoritățile vamale i-au găsit, sâmbătă, aproape două tone de cocaină în remorcă.

După un pont în apropiere de Barendrecht, poliția și autoritățile vamale au găsit 1.822 de kilograme de cocaină în camionul condus de român, cu număr de înmatriculare belgiană. Când ofițerii au deschis ușile containerului, sute de blocuri de cocaină au căzut pe stradă. Șoferul român, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat, transmite Poliția într-un comunicat de presă.

Franța. Șofer român de TIR, prins în timp ce transporta aproape o tonă de cannabis. Drogurile erau ascunse printre lămâi

 

Șoferul român de TIR, capturat după un pont

 

După ce s-a informat că un lot de droguri din Belgia se îndrepta către Olanda, un camion cu înmatriculare belgiană a fost verificat pe autostradă, sâmbătă, lângă Barendrecht. Echipa de asistență specială (TBB) a autorităților vamale a fost apoi chemată să conducă TIR-ul către o zonă securizată din portul Rotterdam. În final, acolo au fost numărate 1.815 pachete cu o greutate netă de 1.822 de kilograme de cocaină.

Valoarea stradală a drogurilor este de peste 191 de milioane de euro, potrivit Procuraturii. 

Camionul era condus de un român de 28 de ani. Acesta a fost arestat și va fi prezentat astăzi în fața judecătorului.

Anchetatorii investighează în continuare cazul.

Franța. Șofer român, prins cu 16 kg de cocaină în camion: "Îmi cer iertare! Am crezut că e cannabis"

 

Vezi și

 

Franța. Șofer român de TIR, prins în timp ce transporta jumătate de tonă de cannabis. Drogurile erau ascunse printre lămâi și portocale

 

Un șofer român de camion, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de droguri, în Franța. Șoferul român de camion a fost descoperit de agenții vamali, în data de 18 februarie, în zona de odihnă Merceuil, cu 500 de kilograme de plante de cannabis printre fructele pe care le transporta în remorcă. Bărbatul a fost verificat în jurul orei 03:00 dimineața, iar pachetele cu plantele de cannabis erau ascunse în spatele lămâilor și portocalelor. 

„Cristian a intrat în sala de judecată îmbrăcat într-un trening verde. Cu un salariu lunar de 250 de euro, nu porți Prada”, scriu jurnaliștii din Franța, relatând ce s-a întâmplat în timpul procesului de astăzi.

Șoferul român de TIR nu are antecedente penale și susține că doi bărbați „i-au oferit câteva mii de euro” pentru transportul drogurilor.

Citește continuarea AICI...

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv           

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel