Franța. Șofer român de TIR, prins în timp ce transporta jumătate de tonă de cannabis. Drogurile erau ascunse printre lămâi și portocale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Șofer român de TIR, prins în timp ce transporta jumătate de tonă de cannabis. Drogurile erau ascunse printre lămâi și portocale
Franța. Șofer român de TIR, prins în timp ce transporta jumătate de tonă de cannabis. Drogurile erau ascunse printre lămâi și portocale

Un șofer român de camion, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat astăzi la 4 ani de închisoare pentru trafic de droguri, în Franța.

Șoferul român de camion a fost descoperit de agenții vamali, în data de 18 februarie, în zona de odihnă Merceuil, cu 500 de kilograme de plante de cannabis printre fructele pe care le transporta în remorcă. Bărbatul a fost verificat în jurul orei 03:00 dimineața, iar pachetele cu plantele de cannabis erau ascunse în spatele lămâilor și portocalelor. 

„Cristian a intrat în sala de judecată îmbrăcat într-un trening verde. Cu un salariu lunar de 250 de euro, nu porți Prada”, scriu jurnaliștii din Franța, relatând ce s-a întâmplat în timpul procesului de astăzi.

Șoferul român de TIR nu are antecedente penale și susține că doi bărbați „i-au oferit câteva mii de euro” pentru transportul drogurilor.

 

Șofer român, prins în Franța cu 16 kilograme de cocaină în camion

 

Amintim că un alt șofer român, în vârstă de 25 de ani, care a fost verificat anul trecut în portul Calais a fost reținut pe loc, după ce vameșii au descoperit în camionul său peste 16 kilograme de cocaină. 

După descoperirea cocainei, tânărul român a recunoscut că știa că transportă substanțe ilegale. Adus în fața instanței, românul a povestit că un bărbat s-a apropiat de el într-o parcare din Luxemburg, în momentul în care alimenta cu motorină, și i-a propus să transporte marfa. Șoferul i-a lăsat acestuia cheile camionului și s-a dus la duș. El spune că ar fi bătut palma pe 1.500 de euro și a crezut că transportă canabis. Tânărul a spus în fața instanței că regretă ce a făcut și că a acceptat transportul doar pentru a câștiga bani în plus, ca să-și repare casa.

„Regret foarte mult ceea ce am făcut”, a spus românul în instanță.

Tribunalul l-a condamnat la douăzeci de luni de închisoare și i-a interzis intrarea pe teritoriul Franței timp de cinci ani. Totodată, el mai trebuie să plătească o amendă de 644.000 de euro, potrivit sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel