Franța. Român, prins cu droguri de peste 9 milioane de euro: Venea din Spania aproape o tonă de Cannabis

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aproape o tonă de polen de canabis a fost descoperită de de către vameșii francezi într-un camion în timpul unui control pe autostrada A71 din Bourges (Cher). Valoarea mărfurilor este estimată la 9 ​​milioane de euro. Șoferul, cetățean român, a fost arestat. În luna decembrie, un alt român a fost prins, în același loc, cu 650 de kilograme de Cannabis, tot atunci înregistrându-se cea mai mare captură de acest fel din 2020.

Șoferul semiremorcii a fost interceptat joi pe A71 în timpul unui control vamal. Vameșii au descopeirit încărcătura nelegală, caree conținea 918 kilograme de polen de canabis. Românul în vârstă de 40 de ani a fost arestat preventiv vineri seară, a declarat sâmbătă parchetul Bourges.

Camionul a fost înmatriculat în România, însă șoferul venea din Spania. El a declarat că nu știa ce transportă, atunci când a fost audiat de jandarmi înainte de a fi pus sub acuzare în contextul unei anchete judiciare deschise pentru trafic de droguri. El s-ar fi limitat să declare că a lăsat Spania la volanul camionului, observat de ofițerii vamali în timp ce se îndrepta probabil către regiunea Parisului, potrivit cotidianului francez Le Berry Republicain.


Doi șoferi români au spart toate RECORDURILE vameșilor: Capturi de peste 15 milioane de EURO

 

În remorca sa, oficialii vamali au descoperit polenul de canabis depozitat în saci din pânză sintetică, ascunși în câteva lăzi de lemn.

Prețul de revânzare al acestei mărfuri este estimat la aproximativ 9 milioane de euro. Această sechestru record vine după cea a 650 de kilograme din același produs realizat în decembrie anul trecut, în același loc, de către vameșii Berruyers. Atunci Peste 650 kg de polen de canabis au fost descoperite într-un camion condus tot de un cetățean român. Valoarea mărfurilor era estimată la 6,5 ​​milioane de euro. 

Citește și: Franța. Român, prins cu droguri de peste 6,5 milioane de euro: Cea mai mare captură din acest AN. Unde trebuia să ajungă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel