Olanda. Șofer român de TIR, prins cu 14 oameni în semiremorca frigorifică

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Șoferul român de camion Mihal-Ioan L., în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat, ieri, în Olanda, la 3 ani și jumătate de închisoare pentru contrabandă cu migranți prin portul Rotterdam.

El a fost prins anul trecut când a vrut să urce pe feribotul Stena către Harwich, în Hoek van Holland, cu semiremorca firgorifică în care era 15 migranți ilegali. Doi dintre ei au murit mai târziu, în camionul groazei de la Essex .

În urmă cu două săptămâni, în timpul procesului împotriva șoferului român, procurorul a cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare. Curtea a ajuns la o sentință mult mai mică deoarece nu s-a demonstrat că cei 14 vietnamezi și un afgan din remorca frigorifică ar fi foști expuși riscului de a muri. Cei cincisprezece au fost ținuți în condiții degradante, în spatele unui perete dublu din semiremorcă, dar a existat acolo sistem de ventilație.

Citește și Olanda. 25 de oameni, găsiți aproape morți în camionul unui român (VIDEO)

Migranții au fost duși într-un adăpost, după descoperirea lor pe 27 mai anul trecut. Doi vietnamezi minori au ajuns în Limburg și au fugit din nou.

Au făcut o nouă încercare de a călători în Regatul Unit și au fost găsiți morți alături de alți 37 de migranți din Vietnam, într-o remorcă frigorifică, într-un parc de afaceri de lângă British Grays, cinci luni mai târziu, pe 22 octombrie, potrivit Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel