Olaf Scholz, previziuni sumbre: Ucraina va trebui să se lupte "timp de 100 de ani" cu consecinţele războiului actual

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ucraina va trebui "să se lupte timp de 100 de ani" cu consecinţele războiului actual, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, făcând o paralelă cu efectele celui de Al Doilea Război Mondial în ţara sa, relatează AFP.

"Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă", a declarat Scholz în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

Olaf Scholz: Ucraina va trebui să se lupte "timp de 100 de ani" cu consecinţele războiului actual



"Ucraina va trebui deci să se pregătească de acum să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele acestui război", a avertizat el.

"Ştim că astfel de războaie au consecinţe de lungă durată, toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne multă vreme" în sol, a declarat cancelarul, care a precizat că ţările occidentale vor trebui "să lucreze împreună la reconstrucţia" Ucrainei.

Germania rămâne plină de bombe care nu au explodat şi care sunt adesea descoperite pe şantierele de construcţii, la 77 de ani după încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

În decembrie anul trecut, o bombă de circa 250 kg a explodat pe un şantier din apropierea gării din Munchen, în sudul Germaniei, provocând rănirea a patru persoane şi întrerupând traficul feroviar.

Scholz şi Macron pledează pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a Uniunii Europene

 

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au pledat luni seară pentru intensificarea parteneriatului bilateral şi a cooperării la nivelul Uniunii Europene, subliniind că vor continua acţiunile pentru ajutarea Ucrainei.

La începerea conferinţei de presă organizată cu ocazia întâlnirii de la Berlin, Olaf Scholz l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Franţei.

"Colaborarea bună între Franţa şi Germania reprezintă un semnal bun pentru avansarea Uniunii Europene", a afirmat Olaf Scholz, potrivit postului de televiziune ZDF. "Suntem foarte determinaţi să apărăm cu toată forţa bazele cooperării noastre", a subliniat cancelarul Germaniei.

La rândul său, Emmanuel Macron a pledat pentru crearea unei Europe mai puternice astfel încât să abordeze "provocări majore" precum digitalizarea şi protecţia mediului. "Trebuie să apărăm democraţia şi să fim alături de Ucraina, dar în acelaşi timp să ne protejăm propriii cetăţeni", a afirmat preşedintele Franţei, potrivit cotidianului Le Figaro şi postului de televiziune BBC News, titrează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel