Oficialii de la Moscova cer ca Zelenski să fie ucis și Kievul să fie distrus ca răzbunare pentru atacurile cu drone la Kremlin

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Oficialii de la Moscova cer ca Zelenski să fie ucis și Kievul să fie distrus ca răzbunare pentru atacurile cu drone la Kremlin
Oficialii de la Moscova cer ca Zelenski să fie ucis și Kievul să fie distrus ca răzbunare pentru atacurile cu drone la Kremlin

Oficialii de la Moscova cer ca Zelenski să fie ucis și Kievul să fie distrus ca răzbunare pentru atacurile cu drone la Kremlin. Ucraina neagă că ar fi încercat să-l asasineze pe Putin. 

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a cerut miercuri "eliminarea fizică" a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, după ce Moscova a acuzat Kievul de un atac cu drone asupra Kremlinului, care avea ca scop asasinarea lui Vladimir Putin.

 

Moscova acuză Kievul de un atac terorist cu scopul de a-l asasina pe Putin

 

„După atacul terorist de astăzi, nu mai există alte opțiuni în afară de eliminarea fizică a lui Zelenski și a cabalei sale”, a declarat Medvedev, care a devenit din ce în ce mai dur de la ofensiva Moscovei în Ucraina.

Două drone au fost folosite în presupusul atac, a susținut Moscova, imagini nocturne arătând mingi de foc care erup deasupra acoperișului complexului guvernamental.

Moscova a declarat că a dejucat atentatul și l-a numit "un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse", conform Daily Mail. Aceasta a determinat deputații ruși să ceară "distrugerea" guvernului de la Kiev.

 

Ucraina neagă că ar fi încercat să-l asasineze pe Putin



Ucraina a reacționat rapid la această afirmație, cea mai dramatică pe care Rusia a lansat-o împotriva Kievului de la invadarea vecinului său în urmă cu mai bine de 14 luni, afirmând că nu a avut "nimic de-a face" cu presupusul atac.

Un avertisment înfricoșător a fost lansat de un înalt oficial rus, Viaceslav Volodin, care a cerut Moscovei să intensifice războiul lui Putin și să folosească 'arme capabile să oprească și să distrugă regimul terorist de la Kiev'.

Miercuri, Zelenski a negat afirmațiile Moscovei potrivit cărora Kievul ar fi încercat să-l asasineze pe Putin, după ce Rusia a declarat că cele două drone au fost doborâte.

'Noi nu l-am atacat pe Putin. Lăsăm asta în seama tribunalului. Luptăm pe teritoriul nostru, ne apărăm satele și orașele', a declarat Zelenski reporterilor la o conferință de presă comună cu liderii nordici la Helsinki.

Înaltul său consilier a declarat anterior: 'Nu avem informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului. Dar, așa cum a declarat în repetate rânduri președintele Zelensky, Ucraina direcționează toate forțele și mijloacele disponibile pentru a-și elibera propriile teritorii, și nu pentru a-i ataca pe alții'.

 

Moscova s-ar putea pregăti de un atac "terorist" împotriva Ucrainei în zilele următoare



O teorie ar putea fi aceea că atacul este o operațiune cinică de steag fals a Rusiei, care încearcă să unească oamenii în spatele președintelui aflat sub presiune, pe fondul regreselor și a tributului uriaș cauzat de declanșarea unui război dezastruos în Ucraina.

Sincronizarea este cu siguranță interesantă, venind cu mai puțin de o săptămână înainte de masiva paradă militară anuală planificată în Piața Roșie, care marchează înfrângerea lui Hitler - pentru care Putin nu are nicio victorie cu care să se laude în asaltul său în curs de desfășurare peste graniță.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că acuzația că Kievul se află în spatele atacului, precum și arestarea de către Rusia a presupușilor sabotori ucraineni, ar putea indica faptul că Moscova se pregătește pentru un atac "terorist" la scară largă împotriva Ucrainei în zilele următoare.

Într-o declarație postată pe Telegram, Volodin a spus că Rusia nu ar trebui să negocieze cu Zelensky după presupusul atac. Rusia a declarat că este deschisă la negocieri, precizând însă că va intra în discuții doar în condițiile sale.

Între timp, Kievul și unele regiuni din centrul și estul Ucrainei au anunțat miercuri după-amiază alerte aeriene, avertizând asupra unor posibile atacuri iminente, în timp ce Statele Unite au declarat că nu pot verifica rapoartele rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel