Oficial rus, amenință deschis SUA cu un război cu Rusia pentru sprijinul acordat Ucrainei: „Sunt acțiuni provocatoare“ (Newsweek)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ucraina ține sub control spațiul său aerian. Rusia se concentrează asupra sudului și estului țării Foto ILUSTRATIV
Ucraina ține sub control spațiul său aerian. Rusia se concentrează asupra sudului și estului țării Foto ILUSTRATIV

Ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, a amenințat America cu o confruntare militară directă cu Rusia dacă aceasta va continua să sprijine guvernul ucrainean. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg îi avertizase anterior pe ruși cu privire la consecințele pentru Rusia în cazul unor atacuri asupra convoaielor de arme ale membrilor Alianței.

Ambasadrul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a declarat acest lucru într-un interviu acordat publicației Newsweek.

Washingtonul și aliații europeni au promis să trimită mai mult ajutor militar Ucrainei, dar, a răspuns Antonov, acest lucru "ar putea duce la un conflict direct între SUA și Rusia".

"Avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru. Acestea ar putea pune SUA și Rusia pe calea unei confruntări militare directe. Orice livrare de arme și echipamente militare din Occident prin convoaie de transport prin teritoriul Ucrainei este o țintă militară legitimă pentru forțele noastre armate", a declarat Antonov.

Oficial rus, amenință deschis SUA cu un război cu Rusia pentru sprijinul acordat Ucrainei

 

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov a declarat anterior că convoaiele care transportă arme NATO în Ucraina "ar fi ținte legitime pentru armata rusă".

Președintele american Joe Biden a declarat în timpul discursului său obișnuit de la Washington, la 11 martie, că SUA nu intenționează să intre în război cu Rusia. Cu toate acestea, Biden a subliniat că NATO va "apăra fiecare centimetru din teritoriul său".

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat asupra consecințelor pentru ruși în cazul unui atac asupra convoaielor cu arme ale membrilor Alianței. În cazul unui atac al forțelor armate ruse, "articolul cinci ar fi declanșat".

Comunitatea serviciilor de informații americane se teme că Rusia va încerca să blocheze furnizarea de arme din partea UE și a Statelor Unite către armata ucraineană prin atacuri aeriene sau bombardamente de artilerie.

Armele care vin din Occident sunt descărcate în țări de frontieră, cum ar fi Polonia, și apoi sunt transportate pe cale terestră.

NATO, prima mișcare în războiul declanșat de Rusia

 

NATO poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani, a declarat, ieri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, postului de radio BBC, preluat de Reuters.

El a refuzat să comenteze despre sistemele de armament provenit din fiecare stat membru, dar a apreciat că rezultatele armelor livrate până acum Ucrainei sunt clare. "Vedem şi efectul acestor sisteme, arme, pe câmpul de luptă, în fiecare zi. Vedem toate blindatele ruseşti distruse, vedem că Ucraina are capacitatea de a doborî rachete şi avioane ruseşti", a spus Stoltenberg.

"Aliaţii sunt gata să ofere şi mai mult, precum şi armament mai modern şi mai greu", a afirmat secretarul general al NATO.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel