Oficial: Nelu Ploieșteanu a murit infectat cu COVID-19. Familia, informată să-l înmormânteze de urgență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Familia lui Nelu Ploieșteanu a refuzat să ridice trupul artistului de la morgă. Scandal după moartea artistului
Familia lui Nelu Ploieșteanu a refuzat să ridice trupul artistului de la morgă. Scandal după moartea artistului

Medicii confirmă că Nelu Ploieșteanu avea COVID-19 în momentul în care a decedat. Din acest motiv, trupul neînsuflețit al artistului trebuie dus direct la cimitir, fără slujba în biserica. Rezultatul testului pentru coronavirus a fost efectuat la Institutul de Cercetare Cantacuzino.

Familia, care a cerut autopsia, vrând să demonstreze că lăutarul nu mai era infectat în momentul decesului și să îi facă o înmormântare tradițională, trebuie astăzi să ridice trupul neînsuflețit, aflat într-un sicriu sigilat, și să îl îngroape de urgență. 

Conform regulilor pandemiei, la înmormântare pot participa cel mult 16 persoane. Atistul va fi înmormântat la Cimitirul Străulești 2, în locul de veci unde este înmormântat și Mihăiță, băiatul lui care a murit în urmă cu doi ani, la fragedă vârstă de 32 de ani. El suferea de un handicap și era mobilizat la pat.

Nelu Ploieșteanu ar fi trebuit să fie înmormântat duminică, 4 aprilie. Familia să a refuzat, însă, să ridice trupul neînsuflețit de la morgă. Ei au cerut că artistul să aibă parte de o înmormântarea așa cum se cuvine. Pentru a putea face acest lucru, ei au solicitat autorităților un certificat. În document ar fi trebui să scrie să Nelu Ploieșteanu nu suferea de COVID-19 în momentul decesului. Nelu Ploieșteanu a murit. Era internat la Spitalul Floreasca, după ce se infectase cu SARS-CoV-2.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel