Ofițerul Valeriu Șuhan: Ori Dincă e un "ghinionist", ori minte

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a declarat, că ucigașul din Caracal, Gheorghe Dincă, încearcă să scape cu o pedeapsă mai mică, mergând pe un scenariu similar în cazul ambelor fete, și anume, că le-a lovit o singură dată. 

"Referitor la declarația lui Dincă din care rezultă că omorurile asupra celor două fete le-ar fi săvârșit lovindu-le cu pumnul în față. În primul rând, ceea ce e de subliniat aici, este că Dincă se poziționează astfel încât faptele sale concrete, materiale, să fie încadrate juridic altfel decât omor, ci ca lovituri cauzatoare de moarte, ceea ce implică, evident, o altă pedeapsă. Totuși, mai sunt necesare câteva explicații. Sigur există numeroase cazuri în care lovitura cu pumnul în față poate determina o dinamică a mișcării în cădere a corpului victimei, care să implice contactul violent al capului acesteia cu o suprafață dură. De obicei, o astfel de situație provoacă dilacerarea cerebrală și de aici, moartea.

Doctrina penală numește asta praeterintenție, adică depășirea intenției. În context, revenind la Dincă, totuși, probabilitatea ca să fi suprimat cele două victime în același mod, prin lovire cu pumnul în față, mi se pare foarte puțin probabil, având în vedere că decesul într-o astfel de ipoteză, depinde de prea mulți factori aleatorii. Ca urmare,ori Dincă e un "ghinionist" ori minte. Eu, înclin să cred a doua variantă. Cu tărie!', a spus Valeriu Șuhan.

Acesta a mai completat: "Dincă e cu adevărat șiret, dar limitat tare din punct de vedere al inteligenței. Această concluzie trebuie neapărat exploatată în tactica de anchetă".

Anchetatorii au găsit, luni, rămășițe umane într-o pădure de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, susține că ar fi ale Luizei Melencu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Luiza Melencu este dispărută din luna aprilie și se presupune că ar a doua victimă a lui Gheorghe Dincă, anchetatorii încercând în ultimele zile să fixeze prezența Luizei la domiciliul bărbatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel