Șoferul român de TIR, condamnat pe viață în Germania, riscă aceeași pedeapsă și în Austria: „E gata oricând să repete faptele oribile”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cătălin Dorinel Ciolpan, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat în 2017 și condamnat în Germania la închisoare pe viață, pentru uciderea unei tinere.

Potrivit tirol.orf.at, Cătălin a fost acum extrădat în Austria, unde e judecat pentru că a omorât o altă tânără, o studentă franceză, Lucille K., în ianuarie 2014. Pe 12 ianuarie 2014, poliția a găsit cadavrul studentei în vârstă de 20 de ani pe malul unui râu, în Kufstein. Tânăra din Lyon trăia în Kufstein de 4 luni.

„Violența contondentă” a dus la moartea tinerei, au spus anchetatorii, la acea vreme. Arma crimei, geanta și telefonul mobil ale tinerei nu au fost găsite inițial.

Scafandrii au găsit arma crimei în râul Han două săptămâni mai târziu. Era o bară de fier care cântărea aproape două kilograme, care este folosită în camioane pentru ridicarea cabinei șoferului. Arma a sugerat că făptașul ar putea fi șofer de camion. Aceasta a pus capăt urmăririi anchetatorilor după criminal. Difuzarea cazului la programul de televiziune „Numărul cazului XY ... nerezolvat” un an mai târziu nu a furnizat nicio informație decisivă.

 

Cătălin și-a recunoscut crima din Germania

 

După aproape trei ani, o crimă din Germania, din noiembrie 2016, unde o tânără în vârstă de 27 de ani a fost abuzată sexual și ucisă, la Edingene, lângă Frieburg, a deschis noi perspective cazului din Austria. Un suspect a fost arestat în iunie 2017, în Germania. Era Cătălin Dorinel Ciolpan, șofer de camion, atunci în vârstă de 40 de ani.

Analiza ADN a arătat ulterior că el a ucis-o și pe Lucille. Și-a recunoscut crima din Germania, pe care a declarat în instanță că o regretă. Românul a fost condamnat la închisoare pe viață, instanța l-a găsit vinovat de crimă și viol deosebit de grav. Un expert în psihiatrie a mai spus că bărbatul riscă să repete faptele, dacă ar fi liber.

 

Românul a mărturisit și uciderea lui Lucille

 

Românul a mărturisit și uciderea lui Lucille față de un psihiatru. Procesul lui din Austria a fost amânat din martie până în iunie din cauza pandemiei coronavirusului.

Pedeapsa în Austria este legal o pedeapsă suplimentară. Întrucât a fost deja condamnat la închisoare pe viață în Germania, adică pedeapsa maximă, instanța l-ar fi condamnat în mod oficial pe bărbat în cursul unui verdict de vinovăție, dar nu va impune o altă pedeapsă, a declarat în prealabil procurorul public. Autoritățile din cele două țări ar decide atunci împreună.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel