Țara Galilor: Șofer român de TIR, MORT într-un accident care a generat HAOS. Un medic CELEBRU a încercat să îl salveze

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de aproximativ 50 de ani, H.G.V., a murit, astăzi, în Țara Galilor, într-un grav accident rutier care a paralizat traficul ore întregi.

Un bărbat a murit după ce camionul pe care îl conducea s-a prăbușit de pe podul Prințului Wales peste râul Severn, din Țara Galilor. Poliția Gwent a declarat că H.G.V., un român în vârstă de 50 de ani se afla la volanul camionului atunci când a părăsit terasamentul, a rupt parapetele și a căzut în gol de pe podul din Monmouthshire, la aproximativ 10:30, ora locală.

El a fost transportat cu un elicopter medical la spitalul din Cardiff, dar a murit din cauza rănilor suferite. Nimeni altcineva nu a fost rănit.


Primul care i-a venit în ajutor șoferului român a fost chirurgul Charlie Chan, care era întâmplător în zonă, și care l-a resuscitat pe bărbatul care rămăsese prins în cabina sa după prăbușirea camionului. „Am văzut camionul care se prăbușea de pe terasament și a aterizat pe stânci, așa că am parcat și am fugit în timp ce sunam la numărul de urgență 999", a spus Chan, care călătorea spre Newport din Cheltenham.

„Alți doi bărbați, un pompier și un pompier aflat în afara serviciului, erau acolo și împreună am încercat să-l scoatem pe șofer din cabina sa. Dar șoferul era destul de robust și nu l-am putut ridica. La început a avut puls, dar inima i s-a oprit, așa că a trebuit să-l așezăm în taxi și să efectuez manevre de resuscitare. Am continuat să fac CPR aproximativ cinci-șase minute până când a sosit ambulanța aeriană și l-a preluat. Din fericire, după ce echipa medicală a intervenit, inima i-a repornit înainte de a fi dus la spital", a scris chirurgul Chen pe contul său de Twitter.


Din nefericire, în jurul orei locale 15:30 bărbatul „a murit din cauza rănilor sale” după ce a fost dus la spitalul universitar din Țara Galilor, au anunțat autoritățile galeze.

Chirurgul Charlie Chan este faimos pentru salvarea vieții rock-starului Wilko Johnson după ce l-a convins să caute o a doua opinie atunci când a primit un diagnostic de cancer pancreatic în stadiu terminal în 2013. Chan este un chirurg binecunoscut, specialist în oncologie la Spitalul General Cheltenham.

Podul Prințului de Wales, a fost închis pe la traversarea Severn, șfapt ce a provocat congestii majore în zonă, traficul fiind deviat prin Chepstow. Poliția a declarat că ambele direcții ale M4 peste pod vor rămâne închise pentru restul zilei.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel