Ocupanții ruși au atacat cinci stații feroviare în regiunea Viniţa: Cinci persoane au murit, alte 18 au fost rănite

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ocupanții ruși au atacat cinci stații feroviare în regiunea Viniţa Cinci persoane au murit, alte 18 au fost rănite
Ocupanții ruși au atacat cinci stații feroviare în regiunea Viniţa Cinci persoane au murit, alte 18 au fost rănite

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 18 au fost rănite, luni, în atacurile rușilor asupra unor instalaţii feroviare în regiunea Viniţa, din zona vest-centrală a Ucrainei, a anunţat Parchetul local, informează AFP şi Reuters.

"Din cauza unor bombardamente ale inamicului, cinci persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite", a informat Parchetul local într-un comunicat, precizând că tirurile de rachete care au avut loc dimineaţa au vizat "infrastructuri de transport" lângă micile oraşe Jmerînka şi Kozeatîn.

Anterior, directorul Căilor Ferate ale Ucrainei, Oleksandr Kamîşin, a anunţat pe Telegram că "trupele ruse continuă să distrugă sistematic infrastructuri feroviare". "În această dimineaţă, în decurs de o oră, cinci staţii ale căilor ferate din centrul şi vestul Ucrainei au fost vizate de tiruri", a spus el.

Viniţa este un important nod feroviar, atât în interiorul Ucrainei, cât şi pentru conexiunile cu străinătatea. Majoritatea trenurilor internaţionale care traversează ţara trec prin această regiune.

 

Ocupanții ruși cer unei mame din Mariupol 5.000 de euro, ca să nu-i ucidă fiul, aflat în captivitate 

 

Ocupanții ruși cer 5.000 de euro de la o mamă din Mariupol, pentru a-i păstra viața fiului ei, aflat în captivitate. Rușii amenință că vor filma execuția tânărului, dacă femeia nu va plăti suma cerută.

Cazul despre extorcare și șantaj au fost publicat de consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko, pe canalul său de Telegram.

„Astăzi, Olga Novikova, o cunoscută rezidentă din Marupol, figură în domeniul cinematografiei și televiziunii pentru copii, fondatoarea festivalului de film pentru copii „KiTy”, a primit, de pe numărul de telefon al fiului ei, un apel de la soldații ruși. Aceștia au anunțat-o că fiul ei, Alexei Novikov, a fost capturat. Rușii au cerut suma de 5.000 de euro ca să nu-l ucidă. Nu, nu că să-l elibereze. Pur și simplu ca să-l lase în viață", a scris Andriușcenko.

Alexey lupta în brigada 109 a apărării teritoriale a regiunii Donețk. Invadatorii i-au trimis mamei și un video, în care se vede că tânărul are apă și mâncare.  Rușii i-au mai transmis mamei tânărului că, dacă nu trimite până luni suma de 5.000 de euro, atunci fiul ei va fi executat, iar procesul va fi filmat. Andriușcenko subliniază că acesta este o altă față a terorismului din partea armatei ruse.

Aceasta nu este prima caz când rușii extorchează ucrainenii. Un caz similar a fost și în regiunea Harkov: unui tată i-au fost răpiți copii. Ulterior, rușii i-au cerut bărbatului să le dea armele găsite. Bărbatul luase într-adevăr o mitralieră de pe câmpul de luptă. Ulterior, soldații ruși i-au întors un singur băiat și s-au oferit să „negociere” pentru cel de-al doilea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel