Octogenar, înșelat de un român să doneze 700.000 de lei către o falsă fundaţie. Suspectul, reţinut de poliţişti

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 53 de ani, suspectat că a determinat un octogenar să vireze peste 700.000 de lei către o falsă fundaţie, folosind în realitate banii în scop personal, a fost reţinut de poliţişti.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

"În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în repetate rânduri, începând cu anul 2017 şi până în anul 2020, cel în cauză ar fi indus în eroare şi ar fi determinat un bărbat de 82 de ani, folosind calitatea mincinoasă de preşedinte al unei fundaţii şi înscrisuri sub semnătură privată falsificate drept contracte de prestări servicii de investiţii financiare, să vireze într-un cont bancar, indicat ca fiind al fundaţiei, suma totală de peste 700.000 de lei, sub reprezentarea faptului că se angajează să administreze fondurile deponentului cum consideră de cuviinţă, în schimbul unor remuneraţii trimestriale şi că va garanta asupra lor cu patrimoniul presupusei fundaţii precum şi cu patrimoniul personal", se arată într-un comunicat transmis joi de IPJ Argeş.

Conform sursei citate, în realitate bărbatul ar fi dispus asupra sumelor de bani şi le-ar fi folosit în scop personal. Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi suma de 10.000 lei. Bărbatul de 53 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel