ȘOC în Belgia. Român, ÎMPUȘCAT în cap de un vecin care credea că răpește copii pe stradă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost împuşcat în cap şi înjunghiat, în somn, de un vecin care credea că răpeşte copii pe stradă, în Belgia. Miraculos, românul a supravieţuit şi a fugit din casă, fiind găsit de poliţişti pe stradă, plin de sânge. 

Un român în vârstă de 52 de ani a fost victima unui atac sălbatic la Kortrijk, în Belgia, chiar în propria casă. Un vecin polonez în vârstă de 32 de ani a intrat în dormitorul în care dormea românul, înarmat cu un pistol şi un cuţit. Polonezul locuia în apartamentul de deasupra celui în care dormea românul.

Agresorul l-a împuşcat pe român în cap şi în piept. Trezit, rănit, acesta a încercat să se apere, moment în care a fost şi înjunghiat, de mai multe ori. A reuşit totuşi să fugă pe stradă, salvându-se de la moarte miraculos. S-a întâmplat pe 7 iulie 2018 şi tribunalul din Kortrijk a anunţat marţi, 15 octombrie, pedeapsa pentru agresor, scrie observator.tv, care citează nieuwsblad.be.

Polonezul a primit 10 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Acesta a încercat să se apere şi a povestit motivul atacului sălbatic. El reclamase poliţiei că românul i-a propus să meargă împreună în parc să răpească copii şi să îi ducă în Elveţia, pentru prostituţie.

Polonezul a mers la poliţie şi a spus totul, poliţiştii l-au urmărit pe român, dar cum acuzaţiile nu s-au adeverit, l-au lăsat în pace. Atunci s-a decis polonezul să facă singur dreptate şi l-a atacat pe vecinul său. Pistolul, susţine polonezul, era al românului, dar arma nu a fost găsită niciodată.

Românul a stat mai multe zile în comă şi are încă în corp unul dintre gloanţe, medicii considerând că e prea periculos să îl scoată.

Tribunalul a mai hotârât că atacatorul trebuie să îi plătească victimei sale 7.500 de euro daune, scrie aceeași sursă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel