Oana Stănciulescu: O rușine fără margini, învață englezii ce trebuia să învățăm noi!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Jurnalista Oana Stănciulescu se întreabă pe pagina de Facebook de ce autoritățile engleze vor să-i învețe pe elevii britanici cine a fost Regina Maria, iar profesorii și autoritățile din România sunt nepăsătoare față de o personalitate care s-a luptat și a făcut posibil visul României Mari.

"La câțiva kilometri de Londra, la Ashford, Marea Britanie, a fost amplasată o statuie a Reginei Maria, cu o înălțime de 2,2 m, realizată din bronz de sculptorul Valentin Duicu și plătită de ICR. Regina Maria s-a născut în apropiere de Ashford, iar autoritățile britanice doresc să o onoreze și de aici încolo. Statuia a fost amplasată într-o piațetă pe care autoritățile locale britanice vor să o numească după Regina Maria. Nu mai miră pe nimeni că în București nu s-a găsit încă un loc pentru o statuie a uneia dintre cele mai importante personalități pe care a avut-o țara noastră, care s-a luptat pentru România Mare mai mult decât oricine altcineva, care a făcut din visul românilor, nu numai visul ei, ci țelul ei de viață.
Ceea ce m-a înfuriat este faptul că autoritățile britanice vor să difuzeze în școli documentarul Regina Maria, realizat de TVR, pentru ca noile generații să își amintească de aceasta, în timp ce la noi, elevii nu știu cine este Regina Maria, ce a făcut pentru această țară, și nimeni nu are de gând să schimbe lucrurile. O rușine fără margini! Este datoria profesorilor, ministerului și a multor instituții ale statului să se asigure că elevii învață istoria adevărată de la școală, și nu o află de la un parlamentar PSD care rescrie istoria după placul lui, animozitățile și cât îl duce capul", a scris Oana Stănciulescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel