EXCLUSIV  Oana Jinga, încântată de evoluția României, după 13 ani în Marea Britanie: „Lucrurile arată mult mai bine. Mulți străini au început să-și facă vacanțe în România”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Oana Jinga, despre evoluția României: „Lucrurile arată mult mai bine. Am foarte mulți prieteni străini care au început să-și facă vacanțe în România”
Oana Jinga, despre evoluția României: „Lucrurile arată mult mai bine. Am foarte mulți prieteni străini care au început să-și facă vacanțe în România”

Oana Jinga, un antreprenor român care a fondat o companie de succes în Marea Britanie, a fost invitată la un interviu la ȘtiriDiaspora, unde a povestit despre cum se vede evoluția României pentru românii plecați în străinătate. „Lucrurile arată mult mai bine. Am foarte mulți prieteni străini care au început să-și facă vacanțe în România”  

În ultimii ani, mai multe sondaje au arătat intenția tinerilor români de a pleca din țară. Fie că sunt atrași de salariile din corporațiile internaționale, fie că își doresc să trăiască într-o altă societate, exodul creierelor tinere din România este o realitate care nu trebuie ignorată. Însă, compatrioții care se întorc observă o evoluție a țării. 

Unul dintre românii din stăinătate este chiar Oana Jinga, care nu uită de unde a plecat, iar familia, sufletul ei au rămas tot în România. 

Oana Jinga, despre atudinea britanicilor față de români: „Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu judecată pentru că sunt româncă. Întotdeauna mi-a fost apreciată munca”

 

Întrebată de redactorul Bogdan Bolojan cât de des vine în țară și dacă atunci când revine în România are vreun șoc, Oana a răspuns că este plăcut uimită de evoluția țării, atunci când se întoarce.

De asemenea, aflăm din interviu că, pentru fondatoarea companiei de Roboți din Marea Britanie, România este foarte importantă și o vizitează cât de des poate, deoarece familia ei este stabilită aici.

Oana Jinga, o româncă ce construiește roboți „de lucru“ în Anglia: După Brexit și pandemie a fost un exod masiv al românilor din UK

 

Oana Jinga, despre evoluția României

 

„Familia mea e încă acolo și atunci automat vin foarte des să îi văd. De cel puțin 3 ori pe an, dacă nu mai mult. Bineînțeles, cu pandemia a fost un șoc că nu am putut veni la fel de des. Ceea ce mă uimește de fiecare dată atunci când vin, din ce se vede de afară, lucrurile arată mult mai bine.

Eu sunt din București, dar am bunici și în alte părți din țară și mai ales când îi vizitez pe ei văd că infrastructura a evoluat, apar lucruri noi, apar clădiri noi, sunt mai multe flori pe stradă. Adică lucrurile arată, din afară, din ce în ce mai bine. Și asta mă bucură foarte mult. Acum ce e în esență și ce e în spatele tuturor acestor schimbări, asta nu pot să știu, pentru că nu sunt expusă zi de zi la ele.

Dar de vizitat este o experiență foarte plăcută. Și chiar am foarte mulți prieteni din diverse țări care au început să-și facă vacanțe în România. Mă refer la străini. Români, bineînțeles că fiecare își vizitează zonele lor, dar sunt străini care merg cu multă plăcere și la mare și la munte și în diverse orașe. Ceea ce mă bucură foarte mult, pentru că nu se întâmpla acum 13 ani.”

De ce pleacă tinerii din țară? Oana Jinga, antreprenoare de succes în Anglia: "Există percepția că afară e mai bine"

 

Interviul poate fi văzut integral pe pagina noastră de Youtube:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel