După șapte ani petrecuți în țara sud-americană, Andreea a povestit despre modul în care s-a adaptat la cultura argentiniană și despre cum a fost acceptată de comunitatea locală.
Cântăreața a dezvăluit că tangourile românești, în special piesele "Zaraza" și "Mână birjar", au impresionat profund publicul argentinian. Oricare interpretare a acestor melodii stârnește entuziasm printre spectatori. Cu toate acestea, în emisiunea televizată, Andreea a dorit să împărtășească și povestea din spatele scenelor, oferind privitorilor o perspectivă mai profundă asupra vieții sale în străinătate.
Nu știu multe despre cultura românească, dar argentinienii sunt foarte curioși să afle
Atunci când a fost întrebată despre cunoștințele argentinienilor despre România, Andreea a răspuns cu sinceritate: "Toți argentinienii o cunosc pe Nadia Comăneci și o adoră. Și majoritatea au rămas traumatizați după meciul de fotbal din 1994, când România a bătut Argentina în Cupa Mondială. Acest moment a rămas profund înregistrat în memoria colectivă a poporului argentinian despre români. Ei sunt toți pasionați de fotbal, vin și grătarul de vită."
Cântăreața a subliniat curiozitatea argentinienilor față de cultura românească, remarcând că, deși puțini știu despre România, aceștia sunt interesați să descopere mai mult. Andreea a adăugat un strop de umor, menționând că, deși a gustat doar din bucatele Argentinei, ar lua în considerare să le ofere argentinienilor o degustare de vin românesc.
„În tango este o tristețe a emigrantului care știe că nu se mai poate întoarce acasă”
Andreea a reflectat asupra diferențelor culturale dintre români și argentinieni, dar a evidențiat și o asemănare semnificativă: muzica.
"Există o tristețe anume în muzica veche românească, pe care o regăsești perfect în tango-ul argentinian. În tango este o tristețe a emigrantului care știe că nu se mai poate întoarce acasă și trebuie să își refacă viața și să-și refacă identitatea, ceea ce este și mai greu, într-un oraș în care este înconjurat de străini de toate felurile. Și această melancolie, mai ales orientată către Italia, pentru că au fost foarte mulți italieni, se regăsește în tango. Această melancolie a singurătății este regăsită și în muzica veche românească," a explicat ea.
Astfel, Andreea Vieru aduce nu doar muzică frumoasă în Buenos Aires, ci și o punte culturală între două lumi aparent îndepărtate, dar unite prin pasiunea comună pentru expresia artistică și emoție transmisă prin muzică.
Urmărește emisiunea integrală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News