EXCLUSIV  Oana Jinga, despre atudinea britanicilor față de români: „Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu judecată pentru că sunt româncă. Întotdeauna mi-a fost apreciată munca”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Oana Jinga, despre evoluția României: „Lucrurile arată mult mai bine. Am foarte mulți prieteni străini care au început să-și facă vacanțe în România”
Oana Jinga, despre evoluția României: „Lucrurile arată mult mai bine. Am foarte mulți prieteni străini care au început să-și facă vacanțe în România”

Oana Jinga, unul dintre fondatorii companiei BotsAndUs, care construiește roboți în Marea Britanie a vorbit la interviurile StiriDiaspora.ro despre cum au tratat-o britanicii și cum a reușit să pună bazele unei companii de roboți într-o cu totul altă țară față de cea în care s-a născut. 

Trei români au reușit să realizeze peste hotare o companie de succes care creează roboți pentru depozite și logistică. Compania BotsAndUs a fost înființată în anul 2015 de Andrei Dănescu (CEO), Adrian Negoiță (CTO) și Oana Jinga (marketing și vânzări).

Oana Jinga, este unul dintr fondatorii companiei BotsAndUs și a venit să povestească despre cum au reușit să se descurce ea și colegii ei într-o țară cu totul străină, la interviurile ȘtiriDiaspora. 

Cu o pasiune comună pentru competițiile de robotică, Andrei și Adrian știu de mulți ani că într-o zi își vor construi și își vor dezvolta propria companie de robotică. După ce au urmat căi separate la începutul carierei lor, li s-a alăturat Oana în pasiunea pentru mașinile autonome și s-a născut BotsAndUs.

De ce pleacă tinerii din țară? Oana Jinga, antreprenoare de succes în Anglia: "Există percepția că afară e mai bine"

 

Trei români care au reușit!

 

Oana Jinga a fost întrebată despre atitudinea britanicilor față de ea, atunci când aflau că este româncă, deoarece mai mulți români plecați în Anglia s-au plâns că tratamentul britanicilor este unul rece. Din răspunsul ei, aflăm că Oana a fost norocoasă și a reușit să se facă imediat plăcută chiar și de colegii britanici, iar acest lucru doar a ajutat-o să-și îndeplinească visul.

„Înainte să începem compania am lucrat la Google o perioadă și înainte am lucrat la o telefonie mobilă de aici. Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu judecată pentru că sunt româncă, ci din potrivă, întotdeauna mi-a fost apreciată munca și felul în care am încercat să ma adaptez și să lucrez cu ei foarte foarte deschis.

Am auzit și eu cazuri de oameni care poate nu au fost apreciați, care au trebuit să muncească mai mult. Depinde foarte mult de colectivul în care ești și am avut norocul să nu mi se întâmple până acum. Chiar dacă, te gândești așa că trei români au încercat să ridice finanțare în Anglia, poate că a fost puțin ciudat. Dar încă o dată, lucrul acesta nu mi s-a părut că ar fi fost vreodată motivul pentru care cineva ne-ar fi spus că nu ne-ar da bani. Bineînțeles că trebuie să vorbești cu sute de oameni ca să reușești să strângi banii și n-a fost fost niciodată acesta un motiv.

Nu știu dacă a fost doar faptul că munca noastră avea dovezi foarte clare că e de succes, că suntem foarte serioși și dedicați în ceea ce facem și la urma urmei, de asta nu s-a gândit nimeni o secundă că n-am fi de aici. ”, explică Jinga.

Oana Jinga, o româncă ce construiește roboți „de lucru“ în Anglia: După Brexit și pandemie a fost un exod masiv al românilor din UK

 

„Mediul de business este construit foarte bine pentru a ajuta companii noi și idei noi”

 

Despre mediul de afaceri din Anglia, Oana Jinga a punctat faptul că „sunt foarte multe oportunități”, iar oamenii sunt „foarte deschiși la idei noi și la a discuta chiar și cu o companie foarte tânără”.

„Aceste mari companii de logistică, în care sunt peste sute de mii de angajați, chiar două trei sute de mii de angajați, foarte bine ancorate în mediul de business de atâția ani, de fiecare dată sunt deschiși să audă păreri și idei de la companii mai tinere, de la oameni mai tineri. Vorbim de oameni care lucrează deja de 40-50 de ani și venim noi, foarte fresh cu ideile.

Deci de asta mi se pare un mediu foarte bun de a testa lucruri noi, de a duce lucruri noi pe piață și plus că poți lucra foarte mult și cu universități. Mediul de business este construit foarte bine pentru a ajuta companii noi și idei noi.”, a explicat Oana.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel