Studiu comandat de Guvernul Dăncilă. Oamenii nu mai pleacă din România doar din cauza salariilor

Un studiu comandat de Guvernul Dăncilă realizat de Centrul pentru Studii de Politică Europeană  arată că salariile mari și taxele mici nu mai sunt singurele motive care determină migrația populației calificate din estul Europei spre alte țări, ci calitatea instituțiilor, standardul de trai și încrederea în alegeri. 

 România conduce detașat clasamentul cu cei mai mulți emigranți din UE. Analiza realizată de CEPS la comanda Romaniei arată că mobilitatea cetățenilor UE a crescut substanțial în ultimii ani. Aproape 4% din cetățenii UE cu vârsta activă (20-64 ani) locuiesc acum într-un alt stat membru decât cel de origine (pentru anul 2017 cifra este de 3,8%). Această cotă a crescut cu aproximativ 50% în ultimii 10 ani, dat fiind că în 2007 procentul nu depășea 2,5%, arată g4media.ro.

Comisia Europeană (2018) raportează că România este sursa a aproape jumătate din toată asistența medicală ce a emigrat în UE, Italia reprezentând țara principală de destinație. În cazul Italiei, fenomenul nu se referă predominant la medici. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24