O turistă americană, dezamăgită de călătoria în Franța: „Mă simt izolată, toată lumea vorbește franceză”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O turistă americană, dezamăgită de călătoria în Franța - Mă simt izolată, toată lumea vorbește franceză
O turistă americană, dezamăgită de călătoria în Franța - Mă simt izolată, toată lumea vorbește franceză

Tânăra, din San Francisco, California, a plecat în vacanță în orașul Lyon, dar nu vorbește un cuvânt de franceză. Acesta a fost principalul handicap pentru ea, de aceea nu recomandă urmăritorilor săi excursii în Franța fără cunoașterea limbii lui Voltaire.

Uneori, vizitarea obiectivelor turistice nu este întotdeauna ceea ce ne-am imaginat. Mai ales dacă șocul cultural este foarte mare. Iată ce i s-a întâmplat Angelei, o turistă americană care a devenit virală pe TikTok, vorbind despre experiența ei în Franța.

Tânăra, din San Francisco, California, a mers în vacanță în orașul Lyon. "Filmez acest videoclip aici, în Lyon, Franța. Este prima dată când vizitez Franța. Sincer să fiu, experiența este foarte tristă. Nu mă înțelegeți greșit, este un oraș frumos, sunt multe de văzut, de făcut și de descoperit”, spune Angela.

„Dar nu o recomand pentru cineva care călătorește singur sau pentru cineva care nu vorbește franceza. Este o experiență foarte izolată. Oamenii de aici par foarte indiferenți. Nu am avut probleme să cunosc oameni și să socializez în Italia și Germania, dar în Franța experiența este foarte diferită”, continuă ea.

 

"Aproape că mă simt prost că am venit aici și mi-am cheltuit banii"

 

"Oamenii te fac să te simți prost că nu le cunoști cultura sau că nu le vorbești limba. Nu prea am întâlnit pe nimeni aici și sunt deja de șase zile. Aproape că mă simt prost că am venit aici și mi-am cheltuit banii. Chiar și mi-am cumpărat o beretă franceză. Sunt aici să învăț și să explorez, dar experiența este dezastruoasă", spune tânăra.

Videoclipul a acumulat peste șase milioane de vizualizări și este unul dintr-o serie lungă de postări similare despre călătoria de opt zile prin Europa, în care se plânge și că nu a găsit restaurante deschise în noaptea de Revelion, iar McDonald's este închis.

Unii internauți au speculat că Angela suferă de așa-numitul „Sindromul Paris”, un termen dat turiștilor care au așteptări romantice despre Franța, culese din experiențele din cărți și filme. Acest lucru îi poate face să se simtă dezamăgiți când ajung în țară, ceea ce inevitabil nu se ridică la nivelul așteptărilor lor. Se spune chiar că unii pot suferi halucinații, convulsii și atacuri de panică.

 

@realphdfoodie Solo traveling in France is such an isolating experience. Do not recommend for solo travelers and people who do not speak French. #france #lyon #lyonfrance???????? #lyonfrance #solotraveler #solofemaletraveler #solotravelwoman #frenchculture #frenchcultureshock #fyp #fypシ ♬ original sound - RealPhDFoodie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel